Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці В Японії з'явився перший торговий автомат із ведмежатиною
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії з'явився перший торговий автомат із ведмежатиною

З м'ясом японського чорного ведмедя, який потребує охорони

4 квітня 2023, 14:08
Поділіться публікацією:

Автомат із різними сортами ведмежого м'яса з'явився на станції у місті Сембоку у передгір'ях на півночі головного японського острова Хонсю. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на газету "Майніті Сімбун".

В Японії з'явився перший торговий автомат із ведмежатиною

Японський чорний ведмідь

Як передає Бі-бі-сі, 250-грамову упаковку ведмежатини, жирної або пісної, можна купити за 2200 ієн (17 доларів США). Автомат встановив один місцевий ресторан, і його керівництво стверджує, що за тиждень вдається продати 10-15 упаковок. Сировина надходить від місцевих мисливців, які полюють на японських чорних ведмедів у довколишніх горах.

Японський чорний ведмідь, підвид гімалайського, вважається у світі видом, який потребує охорони. Але в Японії їх відстрілюють – обмежену кількість, за ліцензіями. Влада видає ліцензії на відстріл 12% від оціночного числа чорних ведмедів, а їхня популяція в Японії оцінюється приблизно в 15 тисяч.

Автомат із ведмежатиною в Сембоку було встановлено біля входу на залізничну станцію, де зупиняються швидкісні потяги "Сінкансен", і дороге м'ясо купують переважно пасажири цих поїздів. Ведмежатина є в Японії, як і скрізь у світі, рідкісним делікатесом. Власники автомата з місцевого ресторану кажуть, що до них уже зверталися колеги з околиць Токіо.

У Японії є автомати, що продають китове м'ясо, консервованих равликів та їстівних комах. Японія лідирує у світі за кількістю торгових автоматів душу населення. "Дзиханки", як називають їх японці, встановлені всюди, аж до найглухіших сіл. З'явившись із Америки у 1960-х, вони швидко завоювали популярність і стали важливою частиною торгової культури.

Тим часом, NASA оголосило склад екіпажу навколомісячної місії. Джолі спіймали "на гарячому" із чоловіком українки. А актриса Катерина Скорсон дивом врятувала себе та дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини