Головна Новини Суспільство події Життя без "Дії": скільки часу і чому українці не зможуть користуватися порталом
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя без "Дії": скільки часу і чому українці не зможуть користуватися порталом

Розробники порталу "Дія" проводять технічні роботи з оновлення адресних довідників

10 вересня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Життя без "Дії": скільки часу і чому українці не зможуть користуватися порталом

Портал "Дія", фото: diia.gov.ua

Розробники порталу "Дія" попередили користувачів  про тимчасову недоступність до замовлення послуг на державному порталі. Відповідне повідомлення розміщено на Facebook-сторінці "Дії".

Тимчасові незручності для користувачів порталу пов’язані із виконанням технічних робіт по оновленню адресних довідників. Команда "Дії" запевняє, що роботи проводяться у турбо-режимі, і в повну силу додаток запрацює вже 11 вересня.

Нагадаємо, що у червні стартував новий етап тестування порталу державних послуг "Дія" на наявність слабких місць. В черговий раз шукати помилки у роботі застосунку закликали "білих хакерів", між якими за знайдені баги буде розподілено призовий фонд у один мільйон гривень. В Мінцифри наголошують, що хакери тренуватимуться на версії "Дії"  ідентичній до основної, проте із вилученими із системи персональними даними громадян України.

Зауважимо, що задля зручності громадян України, які з тих чи інших причин не користуються смартфонами чи не мають доступу до мережі Інтернет, найближчим часом у Центрах надання адміністративних послуг будуть облаштовані спеціальні робочі місця. Зараз запущені роботи зі створення 355 подібних робочих місць.

Також "Коментарі" повідомляли, що президентом України Володимиром Зеленським підписано Закон України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" про "Дія City". Це означає, що незабаром українські бізнесмени, які працюють в IT-сфері платитимуть значно нижчі податки, ніж зараз. Таке фінансове полегшення від держави діятиме для айтівців впродовж 15 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини