Головна Новини Суспільство події "Дія" для українців без смартфонів: як скористатися порталом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Дія" для українців без смартфонів: як скористатися порталом

Місця самообслуговування з доступом до "Дія" розмістять у ЦНАПах

26 серпня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Навіть без смартфонів портал "Дія" буде доступний для українців. Усі, хто має необхідність в отриманні електронних послуг через цей сервіс, зможуть їх отримати. Про це повідомляють на сторінці Міністерства цифрової трансформації України в Facebook.

"Дія" для українців без смартфонів: як скористатися порталом

"Дія" стане доступною для усіх, фото з відкритих джерел

Для цього облаштують місця з комп'ютерами в кожному Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП). Громадян будуть консультувати оператори ЦНАП. Відвідувачам пояснюватимуть, які послуги можна отримати через портал та як ним користуватися. В майбутньому громадяни зможуть отримувати державні послуги самостійно й не стояти в чергах до операторів.

Всього в Україні діє понад тисяча ЦНАПів. Буде облаштовано 335 місць для роботи з "Дія" у 57 регіональних підрозділах 612 центрів по всій країні. Наразі в порталі доступно понад 50 державних послуг, якими українці можуть скористатися.

Як повідомляв портал "Коментарі", президент Зеленський підписав базовий закон № 4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" про "Дія City". Закон передбачає свободу діяльності для ІТ-компаній і зменшує розміри податків, в тому числі й податку на доходи фізичних осіб. Компанії, які будуть інвестувати в українські стартапи, отримають податкову знижку (по ПДФО) на загальну суму інвестицій.

Ми писали, що бета-тест ковідних сертифікатів у додатку "Дія" на iOS стартував ще в липні, тоді як у випадку з Android зволікання було зумовлено детальною регламентацією вимог щодо доступу до інформації, пов'язаної з COVID, з боку Google. Після виконання вимог системи 17 серпня бета-тестування стартувало для Android.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини