Головна Новини Суспільство події Закон про "Дія City": як в Україні будуватимуть IT-індустрію
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про "Дія City": як в Україні будуватимуть IT-індустрію

Міністр Михайло Федоров вважає, що Україна стане потужним IT-хабом

11 серпня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Президент Зеленський підписав базовий закон № 4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" про "Дія City". Про це написав у Facebook міністр Михайло Федоров.

Закон про "Дія City": як в Україні будуватимуть IT-індустрію

Президент підписав закон про Дія City, фото з відкритих джерел

За словами міністра, документ передбачає зниження суми податків для українських IT-компаній у п'ять разів.

"Закон про "Дія City" закладає правовий фундамент для запуску спеціального режиму. "Дія City" буде діяти паралельно з поточними умовами розвитку IТ. Ми не ламаємо те, що добре працює, а даємо додаткову можливість для комфортного ведення бізнесу", — підкреслив Федоров.

Міністр також додав, що розробники проєкту "Дія City" врахували всі нюанси, щоб ІТ-компанії на території України не страждали від незаконних дій правоохоронних органів.

Режим "Дія City" буде поширюватися не тільки на резидентів проєкту, але і на всі ІТ-компанії в Україні. Раніше йшлося про те, що умови проєкту не будуть змінюватися протягом 25 років, але в законі вказано інший термін — 15 років.

Також відповідно до закону держава не буде втручатися в роботу підприємств, змушуючи їх отримати статус резидента "Дія City". Які компанії можуть набути такого статусу, прописано в статті 6 закону.

Закон передбачає свободу діяльності для ІТ-компаній і зменшує розміри податків, в тому числі й податку на доходи фізичних осіб. Компанії, які будуть інвестувати в українські стартапи, отримають податкову знижку (по ПДФО) на загальну суму інвестицій.

"Впевнений, що з "Дія City" Україна стане потужним IT-хабом у Східній і Центральній Європі. Дякую Президенту і депутатам за підтримку", — додав Михайло Федоров.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві цифрової інформації очікують економічний ефект від впровадження проєкту в розмірі до 10% ВВП.

Портал "Коментарі" писав, що можливості для шахрайства з боку недобросовісних компаній створює відсутність у законопроєкті 4303-1 певного порядку контролю вимог закону щодо резидентів і умов для втрати такого статусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини