Головна Новини Суспільство події Що чекає на хакера, який зламає "Дію": цікаві деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на хакера, який зламає "Дію": цікаві деталі

Розробники додатку розпочинають нове тестування безпеки

18 травня 2021, 16:41
Поділіться публікацією:

Міністерство цифрової трансформації оголосило про старт нового етапу безпекових тестувань застосунку "Дія". Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Цифровізація".

Що чекає на хакера, який зламає "Дію": цікаві деталі

Додаток "Дія" - фото з відкритих джерел

За його словами, у червні 2021 року для всіх хакерів світу стартує період "багбаунті" для злому додатку "Дія". Це означає, що кожен, хто зможе виявити критичні неполадки у функціонуванні застосунку, які можуть загрожувати персональним даним користувачів, отримає грошову винагороду. Цього року вона складатиме мільйон гривень.

Керівник з розвитку електронних послуг в Мінцифри Мстислав Банік уточнив, що для "багбаунті" створюється спеціальна копія додатку, в якій немає справжніх даних громадян.

Нагадаємо, що одним із найбільших досягнень нинішньої української влади вважають цифровізацію безлічі послуг і документів. Додаток "Дія", в який занесені паспорти (український та закордонний), водійські права та безліч інших важливі дані, цієї весни отримає додатковий апгрейд. Зокрема планують додати такі функції: електронний підпис, водійські документи, декларації та повну автоматизацію процесу реєстрації нового ФОП. 

Додамо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють роботу програми "Дія" та які є плюси-мінуси у диджиталізації України. Детальніше в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому сервіс "Дія.Бізнес" був причетний до скандалу, пов'язаного з Росією, і як його коментують представники організації. Предметніше ознайомтесь із питанням у нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини