Головна Новини Суспільство події Як змінилося ставлення українців до всього російського – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінилося ставлення українців до всього російського – опитування

За рік повномасштабного вторгнення російських військ в Україну українці стали значно менше використовувати російську мову

25 лютого 2023, 15:35
Поділіться публікацією:

Соціологи фіксують зростання неприйняття всього російського за рік повномасштабної війни українці стали менше використовувати російську мову та відвідувати церкву Московського патріархату. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на опитування компанії Info Sapiens.

Як змінилося ставлення українців до всього російського – опитування

Українці проти всього російського. Фото: із відкритих джерел

Частка україномовних зросла з 46% у лютому 2022 року до 62% у січні 2023 року, а частка російськомовних знизилася з 26% до 13% (інші – білінгви). Відсоток прихильників УПЦ Московського патріархату зменшився з 15% у лютому 2022 року до 4% у січні 2023 року.

2021 року 72% українців ставилися до Росії негативно, а 2022-го — 95%. Частка прихильників Росії українців зменшилася з 20% у 2021 до 1% у 2022 році.

Опитування проведене компанією Info Sapiens 17-19 лютого серед 1011 респондентів. Телефонне опитування не враховує думки українців, які виїхали за кордон та думки мешканців окупованих у 2022 році територій без українського мобільного зв'язку. Максимальна теоретична похибка вбирається у 3,1%.

Варто зазначити, що КМІС також провів опитування, за підсумками якого з'ясувалося, що переважна більшість наших співвітчизників, а саме 90% вважають, що необхідно завдавати ударів по території Росії. Водночас є певна розбіжність у думках, які саме об'єкти потрібно вражати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — історичний виступ Байдена в Польщі: головні меседжі — який сигнал був адресований РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому українці підтримують удари по території РФ – чи варто чекати на почастішання таких "бавовн". Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю розібралися у ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 лютого 2023, 16:24

Російська лайка. Законодавство скопійоване з російського. Головний фінаншист Гетманцев і диаспорна фінаншистка Яресько - з проросійською ментальністю Азарова. Рублем називають гривню. Православний сектанат - братнє Зло російського масштабу. Автівки російського виробництва. Кварталівське мистецтво копія російського. Та скрізь все від старшого брата.


Новини