Головна Новини Суспільство події Як діятиме Україна восени – до чого готуватиметься українцям
commentss НОВИНИ Всі новини

Як діятиме Україна восени – до чого готуватиметься українцям

Україна продовжить нагадувати всьому демократичному світу про загальнолюдські цінності, які той самий Захід завжди публічно декларував

31 серпня 2023, 16:30 comments2081
Поділіться публікацією:

У вогні війни та контрнаступі на позиції окупаційних військ Україна, що набирає сили, прощається з літом і стоїть на порозі осені. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" своїми очікуваннями від осені-2023 у ракурсі російсько-української війни.

Як діятиме Україна восени – до чого готуватиметься українцям

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Восени в тій же канві, з не меншою інтенсивністю діятиме Зеленський щодо наших західних партнерів

Голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", народний депутат Верховної Ради трьох скликань (з п'ятого по сьоме) колишній заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Андрій Сенченко вважає, що восени в тій же канві, з не меншою інтенсивністю діятиме президент Зеленський щодо наших західних партнерів. І це правильна лінія поведінки, впевнений експерт.

"У відкриту все говориться, як є. І ті, хто хотів піти в туман загальних формулювань без конкретики, хто намагався нас підтримувати словами, а не справами – позбавляються такої можливості. Коли все вихлюпується на загальний огляд, у публічну площину (і наші побажання, і обіцянки партнерів, і наступні зриви цих обіцянок, і наші обґрунтовані претензії), це не дозволяє західним політикам піти просто в балаканину", – пояснює Андрій Сенченко.

На жаль, констатує він, від такої політики відкритості є й вимушений негативний ефект. Багато чого, про що варто було б промовчати (у тому числі щодо постачання озброєнь), щоб не дати РФ підготуватися до заходів у відповідь, стає загальнодоступним.

"При цьому, – продовжує експерт, – слід зрештою усвідомити, що кожна країна живе своїми національними інтересами. І ніколи не житиме нашими. Інша річ, що, коли Україна нагадує всьому демократичному світу (і не тільки йому) про загальнолюдські цінності, які той самий Захід завжди публічно декларував, це заганяє наших партнерів у певну колію. Примушуючи доводити прихильність до цих цінностей збільшенням підтримки України".

Відповідно, акцентує Андрій Сенченко, те, що наша влада публічно формулює свої стратегії, думки, переговорні позиції – це звернення не так до західних політиків, як до громадян цих країн, яким їхні політики різнобарвно розповідали про загальнолюдські цінності. Це ставить уже самих політиків у незручне становище, зазначає експерт. Вимушуючи діяти активніше – і позитивно для нас.

Незалежно від успіхів української армії, рф восени та взимку продовжить використовувати методи терору і воювати з мирним населенням у тилу

Політолог, політексперт, кандидат політичних наук Денис Гороховський розмірковує так:

"Війна не закінчиться цього року, росія не припинить своє існування, Україна не встигне деокупувати 100% власних територій. А значить, з повною впевненістю, можна прогнозувати, що, незалежно від успіхів української армії, росія восени і взимку продовжить використовувати методи терору і воювати з мирним населенням у тилу, таким чином пробуючи викликати паніку і масове невдоволення у населення військово-політичним керівництвом країни".

Це тонке місце, в яке обов'язково битиме ворог, попереджає експерт. За його словами, загальна втома населення від війни помножена на нові ракетні обстріли, нові віялові відключення і, можливо, блекаути – все це пересічним громадянам буде й так складно винести. А ворожа пропаганда, безумовно, активно працюватиме з цією групою емоцій.

"Тому, незалежно від успіхів на фронті, мешканці тилових міст мають підготуватись до повторення минулих осені-зими. Причин розраховувати, що цього разу цей період пройде легше, як на мене, немає", – констатує Денис Гороховський.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як потрібно підготуватися до зими, щоб не залишитись без світла та тепла – головні ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини