Головна Новини Суспільство події Влада Казахстану хоче змінити прапор країни: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Казахстану хоче змінити прапор країни: у чому причина

Президент Казахстану запропонував змінити державний прапор країни, оскільки нинішній, на його думку, надто складний і містить елементи радянської доби

16 березня 2024, 15:34 comments4083
Поділіться публікацією:

Президент Казахстану Касим Жомарт Токаєв запропонував розглянути питання зміни герба його країни. Як передає портал "Коментарі", про це він заявив на третьому засіданні Національного курултаю у місті Атирау на заході країни, повідомляє Радіо Свобода.

Влада Казахстану хоче змінити прапор країни: у чому причина

Прапор Казахстану. Фото: з відкритих джерел

Свою позицію Касим-Жомарт Токаєв пояснив тим, що нинішній герб, затверджений у червні 1992 року, надто складний, змішує стилі та має елементи радянської доби.

"Про державний герб вважаю за доцільне взяти до уваги резонні доводи професіоналів і небайдужих громадян, у тому числі молоді, про те, що герб Казахстану надто складний для сприйняття, у ньому присутня еклектика (Ред. – поєднання несумісних елементів) та ознаки радянської доби", — Заявив Токаєв.

Лідер Казахстану додав, що "у разі загальної згоди" над питанням може працювати спеціальна комісія, яка "оголосить відкритий конкурс на найкращий проект нового герба Республіки Казахстан".

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін днями побував у Казахстані, де РФ має намір збудувати першу атомну електростанцію. При цьому лідер Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, в імені якого заплутався Путін, звернувся до представників російської делегації казахською мовою, чим здивував московитів. Що слід розуміти про російсько-казахські відносини зараз? Чому це важливо і для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого злякалися у Кремлі: чому Путін раптово прилетів до Казахстану.

Раніше "Коментарі" писали – один із лідерів ЄС приїхав до Казахстану: у Кремлі вже заявляють про стурбованість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини