Головна Новини Суспільство події Вашингтон планує зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: названо попередню дату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вашингтон планує зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: названо попередню дату

За інформацією WP, Білий дім почав планувати зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна.

6 жовтня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Білий дім почав планувати зустріч президента США Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна. Лідери двох держав можуть зустрітися вже у листопаді у Сан-Франциско. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Washington Post".

Вашингтон планує зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна: названо попередню дату

Джо Байден та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Джо Байден та Сі Цзіньпін можуть зустрітися на полях саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС), форуму економік Тихоокеанського узбережжя у складі 21 країни, який пройде 11-17 листопада у Сан-Франциско.

За словами джерел, саме Байден виступає головним ініціатором зустрічі. Він "з нетерпінням" чекає на переговори з Сі. Ось тільки поки що офіційний Пекін навіть не підтвердив участь глави КНР в АТЕС.

Очікується, що ситуація стане більш зрозумілою під час візиту до США топ-дипломата Китаю Ван І, який має прибути до Вашингтона найближчими тижнями.

Зазначимо, водночас уже у жовтні має відбутися візит президента Росії Володимира Путіна до Китайської Народної Республіки (КНР). Відомо, що супроводжуватимуть російського диктатора керівники "Газпрому" та "Роснефти" – Олексій Міллер та Ігор Сєчін. Які очікування від візиту Путіна до Сі Цзіньпіна? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.                                                                                                          

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається у відносинах США та КНР – чи влаштовує Пекін затягування війни в Україні.

Також портал "Коментарі" повідомляв — чому Заходу не вдасться уникнути прямого конфлікту з РФ – що відбувається всередині ЄС та США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини