Головна Новини Суспільство події В Україні вдарять заморозки: коли очікувати холодну погоду
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вдарять заморозки: коли очікувати холодну погоду

У Карпатах сніг і загроза сходження лавин

25 квітня 2021, 10:03
Поділіться публікацією:

Найближчими днями погода в Україні буде холодною. Крім того, по всій території країни очікуються заморозки. Про це пише "РБК-Україна" із посиланням на Держслужбу з надзвичайних ситуацій.

В Україні вдарять заморозки: коли очікувати холодну погоду

В Україні вдарять заморозки: коли очікувати холодну погоду - фото з відкритих джерел

За даними відомства, вночі 25-27 квітня в Україні, крім південних регіонів, очікуються сильні заморозки в повітрі від 0 до -3 (II рівень небезпеки, "помаранчевий"), у південних областях — заморозки на поверхні грунту від 0 до -5 (I рівень небезпеки, "жовтий").

Також повідомляється, що завтра, 26 квітня, в Карпатах очікується значна сніголавинна небезпека третього рівня. Це пов'язано зі значними снігопадами на високогір'ї в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, що весна у 2021 році наступає пізно, проте вже на один із головних християнських свят — Великдень (2 травня) очікується тепло. Згідно з прогнозом синоптиків, на початку наступного місяця на Україну чекає дощова погода і навіть заморозки, однак вкінці травня погода буде по-справжньому спекотною.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в Україну прийшов новий атмосферний фронт, який приніс похолодання і опади на захід країни. Синоптики прогнозували холодну погоду, дощі і навіть мокрий сніг у розпал квітня.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що вчені з Португалії назвали посилення посухи і теплових хвиль головною причиною втрат урожаю в європейських країнах.

Про одну з основних небезпек зміни клімату розповіли в профільному журналі Environmental Research Letters. Зміна клімату може посилити екстремальні погодні явища, в тому числі спровокувати аномальну спеку та посуху.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини