Головна Новини Суспільство події В Україні нададуть статус офіційної "мертвій" мові
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні нададуть статус офіційної "мертвій" мові

На ній розмовляють щодня або використовують в тій чи іншій мірі півтора мільярда людей, але в Росії заявили про її "смерть"

17 червня 2023, 19:25 comments6694
Поділіться публікацією:

Уряд України планує надати англійській мові статус мови міжнародного спілкування, робота над цим вже ведеться. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В Україні нададуть статус офіційної "мертвій" мові

Англійська мова - одна з найпоширеніших мов світу

"Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. Разом з цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Її вивчення має стати більш доступним для українців, — написав в своєму телеграм-каналі Денис Шмигаль. - Готуємо проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Водночас напрацьовуються рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих".

На думку голови уряду, "англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати".

- Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера, — зазначає Денис Шмигаль.

Нагадаємо про заяву голови російської Держдуми, який заявив що англійська мова мертва, а замість неї варто вчити китайську.

Англійська є однією з найпоширеніших мов у світі. Після здобуття незалежності британськими колоніями англійська мова залишилася або рідною мовою більшості населення США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, або однією з офіційних мов Індії, Нігерії. Вона є рідною для близько 335 млн осіб (2003 рік), третьою рідною мовою у світі після китайської та іспанської, людей, які розмовляють нею (включаючи тих, для кого вона є другою мовою), — понад 1,3 млрд осіб (2007). Вона також одна з шести офіційних та робочих мов ООН. Англійська мова є офіційною у 54 країнах.

Тим часом, у липні Україні передадуть нову зброю.

Французький телеканал видав репортаж із позицій окупантів.

А Одеса без купального сезону: влада видала нову заборону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 червня 2023, 20:44

Давно настав час влаштовувати безкоштовні курси англійської для всіх. І не 2 - 3 місячні, а курси тривалі, розраховані на багато років і багато рівнів складності.


Новини