Головна Новини Суспільство події Одеса без купального сезону: влада видала нову заборону
commentss НОВИНИ Всі новини

Одеса без купального сезону: влада видала нову заборону

Небезпечно для здоров'я - на Одещині заборонили купатися та рибалити в морі

17 червня 2023, 14:17 comments5528
Поділіться публікацією:

Влада Одеської області заборонила мешканцям купатися в морі, лимані та річках, а також ловити рибу. У воді виявили небезпечні речовини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міську раду Одеси.

Одеса без купального сезону: влада видала нову заборону

Одеса. Фото: із відкритих джерел

Фахівці провели лабораторні дослідження води на Одещині. За останній тиждень у воді виявили збудники інфекційних хвороб, у тому числі сальмонели, рота- та астравіруси, холероподібні вібріони, парагемолітикус, яйця та личинки гельмінтів людей та тварин. Крім того, вміст кишкових паличок значно перевищує норми.

Влада заявляє, що купитися у воді, а також рибалити в ній — небезпечно для людей.

"Наявність усіх перерахованих біологічних патогенів у воді відкритих водойм Одеської області, зокрема, Чорного моря, Білгород-Дністровського лиману та річки Дунай, створює реальну загрозу життю та здоров'ю населення", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, після підриву дамби Каховського водосховища частину територій Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської та Запорізької областей було затоплено. Крім того, у Чорне море винесло купи сміття, а вода на Одещині втратила солоність.

Жителів постраждалих регіонів закликали бути обережними та не споживати поверхневу воду. МОЗ рекомендує використовувати тільки бутильовану воду, навіть для миття овочів та фруктів.

Читайте на порталі "Коментарі" — з'являється все більше даних, що за підривом Каховської ГЕС стоять росіяни. Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, наголошуючи на цьому, назвав наслідки трагедії катастрофічними для України – з гуманітарної та екологічної точки зору. Але є ще економічна складова, яка також значуща. Які тут гіпотетичні втрати? Які заходи впливу має вжити цивілізований світ для приборкання РФ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини