Головна Новини Суспільство Війна з Росією У липні Україні передадуть нову зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

У липні Україні передадуть нову зброю

Почнеться постачання нового типу дронів Tekever

17 червня 2023, 17:01 comments1034
Поділіться публікацією:

У липні розпочнуться постачання Україні безпілотників португальського виробника Tekever для підтримки наземних та морських операцій, які фінансують Міжнародний фонд підтримки України, ініційований Великобританією. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на видання Defense News.

У липні Україні передадуть нову зброю

Tekever

Ці постачання фінансують Данія, Ісландія, Литва, Норвегія, Швеція, Нідерланди та Великобританія.

За словами представника компанії, система Tekever AR3, яка буде передана Україні, може бути використана для тривалих операцій тривалістю до 16 годин та для вертикальних зльоту та посадки, передає DW.

Безпілотник має розмах крил завдовжки 3,5 м та довжину 1,9 кг. Маса безпілотника – 25 кг, корисне навантаження – 4 кг. У версії з вертикальним зльотом та посадкою тривалістю перебування у повітрі – до 8 годин, при пуску з катапульти – до 16 годин. Максимальна висота – 3600 м над рівнем моря, радіус зв'язку – 100 км, крейсерська швидкість – 75-90 км/год.

Безпілотник сьогодні експлуатується збройними силами двох країн – Португалії та Нігерії.

Тим часом, на форумі в Санкт-Петербурзі Путін вирішив похвалитися накраденим в Україні.

Україна на шляху до того, щоб звільнити Крим. Генерал та екс-командувач Сухопутних військ США в Європі Бен Ходжес заявив, що зараз ЗСУ шукають слабкі місця в обороні противника.

А Блінкен відреагував на заяви Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі. США не бачать факторів, які б свідчили про готовність Кремля застосувати ядерну зброю. Навіть після заяв президента РФ Володимира Путіна. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини