Головна Новини Суспільство події Україна офіційно подала позов проти Росії до Гааги
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна офіційно подала позов проти Росії до Гааги

Президент України Володимир Зеленський оголосив, що Україна офіційно подала проти Російської Федерації позов до Гааги

27 лютого 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 27 лютого, Російська Федерація продовжує вторгнення на українські території. По всій країні точаться бої. У зв'язку з напруженою ситуацією Україна офіційно направила позов проти Росії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Україна офіційно подала позов проти Росії до Гааги

Україна офіційно подала позов проти Росії до Гааги (фото з відкритих джерел)

"Вимагаємо притягти Росію до відповідальності за спотворення поняття геноциду для виправдання агресії. Просимо суд негайно наказати РФ припинити військові дії та призначити слухання наступного тижня", — йдеться у повідомленні глави держави Володимира Зеленського на офіційній сторінці у Twitter.

Зазначимо, що в січні 2017 року Україна вже подавала позов проти Росії до Міжнародного суду і вимагала визнати дії Російської Федерації на Донбасі такими, що порушують Міжнародну конвенцію щодо боротьби з фінансуванням тероризму, а в Криму — Міжнародну конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Нагадаємо, сьогодні, 27 лютого, триває четвертий день вторгнення Російської Федерації на українські території. З початку військового конфлікту армія РФ зазнала великих втрат, зокрема близько 4300 осіб особового складу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що президент України Володимир Зеленський звернувся до білорусів і зазначив, що поки вони спали, з їхньої країни в нашу почали летіти ракети. Війська Росії, які перетинають кордон Білорусі, намагаються зруйнувати та підірвати все, що було збудовано нами за десятиліття.

Читайте також, що Україна продовжує тримати оборону, відбиваючи атаки окупантів. Як російське вторгнення до нашої країни, яке триває четвертий день, позначиться на країнах у фінансово-економічному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини