Головна Новини Суспільство події Україна може відмовитися від переведення годинників навіть без законопроекту — нардеп
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може відмовитися від переведення годинників навіть без законопроекту — нардеп

Для цього достатньо відмінити одну зі старих постанов уряду

19 березня 2021, 19:38 comments1198
Поділіться публікацією:

Переведення годинників в Україні із "літнього" на "зимовий" час і навпаки можуть відмінити навіть без прийняття необхідного закону. Такою інформацією поділилася одна із народних депутаток від "Слуги народу" Роксолана Підласа, пише "Інтерфакс-Україна".

Україна може відмовитися від переведення годинників навіть без законопроекту — нардеп

Українці можуть розраховувати на відміну переведення годинників. Фото із відкритих джерел

За словами народної обраниці, для цього Кабміну буде відмінити власну постанову, прийняту ще у 1996 році, де йдеться про обчислення часу в Україні. Саме в цьому документі, як пояснює Підласа, йдеться про необхідність переводити стрілки годинників щовесни та щоосені.

На думку нардепки, Кабінет Міністрів цілком може вдатися до подібних дій, бо для цього в органу влади достатньо "політичної волі". Більше того — Руслана Підласа говорить, що серед авторів законопроекту про відміну переходу на літній час (серед яких і віце-спікер ВР Руслан Стефанчук — ред.) є наміри запропонувати уряду скасувати попередню постанову.

Існуючий же новий законопроект, який сьогодні, 19 березня, народні депутати не підтримали на голосуванні, потребує додаткових поправок. Як пояснила Підласа, для цього може знадобитися близько двох тижнів. Аби встигнути до 28 березня, коли українцям стандартно доведеться переводити годинники на "літній" час, ймовірно, доведеться застосовувати всі можливості.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що нардепи мають бажання залишити Україну на "зимовому" часі, скасувавши обов’язкове переведення стрілок годинника двічі на рік. Найбільш логічним варіантом для закріплення на території України було обрано 2 години за Гринвічем (UTC+2). Це так званий "Київський час" — час другого часового поясу у загальній національною шкалою координованого часу. Одна з причин залишитися на "зимовому" часі — перебування в різних часових поясах з Росією. Як відомо, Москва перебуває вже в шкалі UTC+3.

Також на порталі можна дізнатися, які ще причини відмовитися від переведення годинників приводить автор законопроекту першийвіце-спікер ВР Руслан Стефанчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини