Головна Новини Суспільство події В Україні повністю скасують переведення годинників: в Раді назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні повністю скасують переведення годинників: в Раді назвали причину

Законопроект має на меті дбати про здоров'я громадян

2 березня 2021, 13:00 comments1110
Поділіться публікацією:

В Україні хочуть повністю скасувати переведення годинників на літній і зимовий час для того, щоб подбати про здоров'я громадян. Про причини і деталі законопроекту детально розповів заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

В Україні повністю скасують переведення годинників: в Раді назвали причину

Фото: Google

За його словами, біологічні ритми кожної людини відчувають велику напругу через постійні переведення зимового і літнього часу. Він нагадав, що у 2017 році американські вчені стали лауреатами Нобелівської премії за те, що довели шкідливість зміни біологічних ритмів на організм людини.

Віце-спікер Ради зазначив, що автори парламентської ініціативи проводили консультації в медичних університетах, Національній академії наук і прийшли до однозначного висновку про те, що переведення годинників негативно впливає на здоров'я людини.

Він зазначив, що у 2018 році Європейський союз прийняв рішення про відмову переведення годинників на зимовий і літній час. Країни можуть самостійно визначати, з якого часу вони залишаться жити.

Стефанчук сказав, що існує міф про те, що переведення годинників сприяє економії часу, проте це ніким не доведено. Нардеп підкреслив, що законопроект встановить на всій території України єдиний час, тому, що шкода для здоров'я від сезонного переведення годинників очевидна.

Після прийняття законопроекту про єдиний час для всієї України ця норма буде поширюватися в тому числі й на тимчасово окуповані території Криму та окремі райони Донецької та Луганської областей України.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна може змусити Росію піти на поступки по Донбасу.

Читайте також про те, чи стане Арсен Аваков новим прем'єр-міністром України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Мертвый нацист

2 березня 2021, 13:34

Чтобы позаботиться о здоровье граждан, отмените грабеж по тарифам и верните доллар по 8, как при злочинной владе было. А они решили вдруг заботу проявить стрелки покручивая. Из Кремля новая методичка пришла?

Саня

2 березня 2021, 13:32

о здоровье, как бы не так. всю жизнь переводили время для экономии электричества. теперь нажраться не могут. Сколько лжи... скоро утонете cами шановнi.


Новини