Головна Новини Суспільство події Верховна Рада не підтримала скасування переведення годинників: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада не підтримала скасування переведення годинників: причини

Скоріш за все, в березні Україна звично повернеться до літнього часу

19 березня 2021, 15:29 comments1172
Поділіться публікацією:

Анонсована відмова від переходу на так званий "літній" час в Україні все ж таки не відбудеться. Народні депутати провалили голосування за відповідний законопроект сьогодні, 19 березня. Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Верховної Ради України.

Верховна Рада не підтримала скасування переведення годинників: причини

Українці поки продовжать переводити годинники. Фото із відкритих джерел

Документ під номером 4201 відправиться на доопрацювання, що підтвердив і нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. За словами чиновника, в березні українці все ще будуть переводити годинники. (Звичайно, якщо ВР не вирішить зібратися на позачергове засідання і спробувати розглянути документ повторно).

Втім, швидше за все в останню неділю місяця, 28 березня, ми все ж "відправимо" стрілки своїх годинників на годину вперед.

"За" скасування переведення годинників навесні і восени відгукнулося 212 народних обранців. Щоб бути прийнятим, законопроекту не вистачило всього 14 голосів.

Нагадаємо, що в першому читанні проект закону підтримало відразу 277 депутатів. Як пояснював порталу "Коментарі" політичний консультант, технолог, фахівець із GR Андрій Бодров, це повинно було продемонструвати як парламенту, так і звичайним українцям, що монобільшість в Раді досі існує. Однак при повторному голосуванні це, вочевидь, не підтвердилося.

Як раніше повідомлялося, найбільш логічним варіантом для закріплення на території України було обрано 2 години за Гринвічем (UTC+2). Це так званий "Київський час" — час другого часового поясу у загальній національною шкалою координованого часу. Одна з причин залишитися на "зимовому" часі — перебування в різних часових поясах з Росією. Як відомо, Москва перебуває вже в шкалі UTC+3.

Також на порталі можна дізнатися, в чому ще бачить необхідність відмовитися від переведення годинників автор законопроекту перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини