Головна Новини Суспільство події У США розповіли про наслідки смерті президента Ірану Раїсі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли про наслідки смерті президента Ірану Раїсі

Американські аналітики ISW вважають, що смерть Раїсі матиме тяжкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану

20 травня 2024, 10:00 comments1267
Поділіться публікацією:

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме тяжкі наслідки передачі влади верховного лідера. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли про наслідки смерті президента Ірану Раїсі

Президент Ірану Раїсі загинув. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що Раїсі вважався одним з головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану.

Хаменеї призначив Раїсі на посаду голови судової системи у 2019 році та підтримав його на президентських виборах у серпні 2021 року.

"Наступні кілька днів можуть змінити найближчу і довгострокову динаміку режиму, включаючи наступність верховного лідера. Однак смерть Раїсі в кінцевому підсумку не змінить нинішню траєкторію режиму, спрямовану на жорсткішу і консервативнішу внутрішню політику, і більш агресивну регіональну політику", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з'явилася офіційна заява віце-президента: чи справді президент Ірану загинув.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент Ірану загинув в авіакатастрофі: реакція світових лідерів.

Раніше "Коментарі" інформували — турецький безпілотник, ймовірно, виявив місце падіння гелікоптера президента Ірану в горах поблизу кордонів Ірану з Азербайджаном і Туреччиною.

Надії не виправдалися і на місці аварії "жодних ознак життя" рятувальники не виявили. За словами голови Іранського товариства Червоного Півмісяця Піра Хоссейна Коліванда (Pir Hossein Kolivand), на світанку в понеділок рятувальники побачили гелікоптер з відстані близько 2 кілометрів. На той час з моменту зникнення вертольота минуло 12 годин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини