Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, чи посилять карантин в Україні у зв'язку з появою штаму "Омікрон"
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, чи посилять карантин в Україні у зв'язку з появою штаму "Омікрон"

У МОЗ щодня оцінюють епідемічну ситуацію на рівні кожної області

11 січня 2022, 13:17
Поділіться публікацією:

За словами заступника голови Міністерства охорони здоров'я Ігоря Кузіна, в Україні не планують посилювати карантинні обмеження через поширення в країні південноафриканського штаму "Омікрон". На сьогодні уряд використовує модель адаптивного карантину, щоденно аналізуючи ситуацію у кожному регіоні. Про це головний санлікар розповів виданню РБК-Україна.

У МОЗ розповіли, чи посилять карантин в Україні у зв'язку з появою штаму "Омікрон"

У МОЗ розповіли, чи посилять карантин в Україні у зв'язку з появою штаму "Омікрон" - фото з відкритих джерел

"Найближчим часом не плануємо посилювати карантинні обмеження з огляду на поточну епідситуацію та прогнози поширення коронавірусної хвороби, зокрема нового штаму "Омікрон", — сказав представник МОЗ.

Зазначимо, що Ігор Кузін також розповів, коли українцям слід готуватись до нової коронавірусної хвилі. За прогнозами медиків, вона може накрити країну наприкінці січня та триватиме до квітня. При цьому її інтенсивність залежить від того, наскільки ефективними будуть протиепідемічні заходи, а також кількості повністю щеплених людей. Деякі дослідження стверджують, що наступна хвиля буде менш інтенсивною, за попередні. 

Нагадаємо, що вчені з усього світу знаходять все більший доказ того, що коронавірусна мутація "Омікрон" має легші симптоми, нижчу смертність та рівень госпіталізацій. У ВООЗ вважають, що південноафриканський варіант уражає верхні дихальні шляхи.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що незважаючи на сподівання, що коронавірус зникне з лиця землі так само швидко, як і поширився, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що COVID-19 стане ендемічним. Інфекція циркулюватиме, але з меншою інтенсивністю і людям доведеться вчитися з нею жити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини