Головна Новини Суспільство події У Чорнобилі сталася природна аномалія
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорнобилі сталася природна аномалія

Занадто тепла погода призвела до природної аномалії

9 січня 2021, 13:22 comments4272
Поділіться публікацією:

Досить незвичайне природне явище можна було спостерігати в Чорнобильському Радіаційно-екологічний біосферному заповіднику. Прямо посеред зими раптово почала розпускатися верба. Фотографіями природної аномалії поділилися в групі заповідника в Facebook.

У Чорнобилі сталася природна аномалія

У Чорнобильському заповіднику зацвіла верба - фото з відкритих джерел

Така поведінка рослини зовсім не типово для зими. Однак з огляду на дуже теплу погоду, яка тримається вже досить довго, можна сказати, що рослина переплутала сезони. В основному верба, або як її ще називають — червонолозу, починає цвісти у квітні або на початку травня. За умови, якщо вночі температура повітря буде близько нуля, а вдень вище нуля, верба почне розпускатися в незалежності від пори року. Зазвичай рослина завжди прокидається після холодів, ранньою весною. При цьому на пагонах розкриваються пухнасті нирки.

Нагадаємо, що деякий час тому на півдні України, в місті Миколаїв, також сталася природна аномалія. Напередодні Нового року зацвіли розмарин, календула, троянди та хрізанмети. Біологи пояснили таке явище нетиповою температурою повітря для зими. Однак такі сюрпризи природи можуть дуже нашкодити рослинам. Якщо вони зацвіли повторно, що дуже небажано, то навесні воно вже цвісти не буде.

У Чорнобилі сталася природна аномалія - фото 2
У Чорнобилі сталася природна аномалія - фото 3

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що на Гаваях місцевій жительці вдалося зафіксувати на відео досить загадкове явище — рухоме з великою швидкістю по небу НЛО, а також повідомляв про те, що вчені заявили, що життя на Землі з'явилося випадково, назвавши появу життя просто випадковим, але вдалим збігом обставин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини