Головна Новини Суспільство події Тупицький програв суд проти Управління держохорони
commentss НОВИНИ Всі новини

Тупицький програв суд проти Управління держохорони

Позивач не зміг надати належних доказів, які б підтверджували існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам та інтересам

8 лютого 2021, 17:48
Поділіться публікацією:

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький програв справу проти Управління державної охорони, чиї співробітники не допускали очільника КСУ до робочого місця. Дану інформацію оприлюднили в прес-службі столичного Окружного адміністративного суду.

Тупицький програв суд проти Управління держохорони

Олександр Тупицький - фото з відкритих джерел

У повідомленні сказано, що уповноважений суд розглянув заяву Олександра Тупицького про забезпечення позову, в якому він просив суд заборонити державній охороні перешкоджати виконанню голови КСУ посадових повноважень.

"8 лютого у відкритому судовому засіданні ОАСК поставив — відмовити в її задоволенні, оскільки суд дійшов висновку про відсутність правових підстав для цього", — заявили в прес-службі відомства.

У ОАСК також відзначили, що позивач не зміг надати належних доказів, які б підтверджували існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди його правам та інтересам до ухвалення рішення по даній справі.

Напередодні стало відомо, що в зв'язку з тим, що Управління державної охорони не допускає очільника Конституційного суду Олександра Тупицького до робочого місця, тому він виконує свої посадові обов'язки дистанційно. Дану інформацію оприлюднило видання "Укрінформ", посилаючись на відповідь на інформаційний запит.

Раніше було відомо, що голова Конституційного суду Олександр Тупицький оскаржив у Верховному суді указ президента Володимира Зеленського про відсторонення його від посади в КСУ, проте в інстанції відмовилися розглядати позов голови Суду. Про те, як можуть розвиватися події надалі і про те, яким буде результат протистояння з читачами "Коментарів" поділилися українські експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини