Скільки українських освітян записалося на вакцинацію

Для щеплення працівників освіти виділили 209 тисяч вакцин

В уряді України повідомили, що на вакцинацію від коронавірусу записалися лише 32% працівників сфери освіти. Про це під час форуму "Україна 30. Освіта і Наука" розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Політик зазначив, що наразі вже провакциновано 22 тисячі із 60 тисяч працівників освіти, які беруть участь в організації зовнішнього незалежного оцінювання.

"На початку було зареєстровано за бажанням лише 32% працівників освіти", - уточнив Шкарлет.

Міністр додав, що вже отримано 209 тисяч доз вакцин Pfizer, якими повинні будуть вакцинуватися працівники сфери освіти.

Крім того, у МОЗі збираються вакцинувати жителів окупованих територій від коронавірусу. Всі деталі ви можете дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що вже з 1 липня 2021 року в Україні можуть запустити в дію ковідний сертифікат. Його планують ввести відразу після того, як аналогічні процеси почнуть функціонувати в країнах Європейського Союзу. Детальніше про документ і його переваги читайте в нашому матеріалі.

Також були оприлюднені дані Київського інституту соціології про ставлення українців до вакцинації. Про те, скільки відсотків громадян готові робити щеплення і яка кількість людей не довіряє жодній вакцині, ви можете дізнатися у нашій статті.

Нещодавно ми повідомляли, що українців, які записалися в чергу на вакцинацію через додаток "Дія", будуть вакцинувати щотижня у вихідні дні.

Додамо, що Світовий банк видасть Україні спеціальний кредит на 90 мільйонів доларів для боротьби з коронавірусною хворобою. Куди саме спрямують ці гроші, дізнавайтеся за посиланням.