Головна Новини Суспільство події Синоптики спрогнозували погоду в Україні у січні 2022 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики спрогнозували погоду в Україні у січні 2022 року

Зазвичай стовпчики термометрів у січні в Україні в середньому показують від 0 до 6 градусів морозу

30 грудня 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

Згідно з прогнозом синоптиків Українського гідрометеорологічного центру, у січні 2022 року середньомісячна температура повітря становитиме від 5 до 1 градусів морозу, у Криму – від 0 до 1 градуса тепла. Такі температурні показники близькі до кліматичної норми, повідомляє прес-служба Укргідрометцентру.

Синоптики спрогнозували погоду в Україні у січні 2022 року

Синоптики спрогнозували погоду в Україні у січні 2022 року - фото з відкритих джерел

Місячна кількість опадів очікується 28-62 мм, за Закарпатті та у горах Криму до 79 мм, що в межах норми.

За спостереженнями синоптиків, зазвичай стовпчики термометрів у січні в Україні в середньому показують від 0 до 6 градусів зі знаком мінус, а в Криму — від -1 до 4 градусів.

Абсолютний температурний мінімум у другому зимовому місяці – 23-39,9 градусів морозу. У деяких регіонах України, зокрема у Луганській та Чернігівській областях – 40-41,9 градусів зі знаком "мінус".

Абсолютний максимум температурних показників – 8..18 градусів тепла, а у Криму до 21 градусу.

Нагадаємо, що раніше відомий український синоптик Наталія Діденко розповіла , до якої погоди готуватися українцям у новорічні свята. Так, фахівець прогнозує мокрий сніг та подекуди дощ. Загалом температура повітря 31 грудня та 1 січня очікується плюсова.

У свою чергу, інший прогноз погоди свідчив про те, що 31 грудня в Україну прийдуть сильні морози, особливо у північні регіони. Подекуди очікується до 24-25 градусів зі знаком "мінус".

Раніше у матеріалі інтернет-порталу "Коментарі" повідомлялося, що синоптики виступили із закликом до українців не вирушати в гори, оскільки там на них може чекати небезпека у вигляді сходження лавини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини