Головна Новини Суспільство події Синоптики закликають туристів не йти в гори: в 4 областях є загроза сходження лавин
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики закликають туристів не йти в гори: в 4 областях є загроза сходження лавин

Найбільша небезпека — на високогір’ях Івано-Франківщини та Закарпаття

28 грудня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

Любителів зимових походів в українські гори синоптики заздалегідь попереджують про небезпеку. Бо 28-29 грудня  там можливе сходження лавин, тому потрібно утриматись і зачекати більш сприятливої погоди.  Про це інформує Укргідрометцентр.

Синоптики закликають туристів не йти в гори: в 4 областях є загроза сходження лавин

Є ризик, що в горах можуть зійти лавини (фото з відкритих джерел)

 В оприлюдненому на сайті центру зверненні говориться, що на високогір’ях Прикарпаття та в східній частині Закарпаття синоптики очікують значну сніголавинну небезпеку (3-й рівень).

Синоптики застерігають любителів гір і стверджують, що в ці дні є можливим сходження лавин, яке виникає, коли низькі  додаткові навантаження  деяких природніх середніх та великих лавин. І радять утриматись від походів високогір'ями, бо це зараз небезпечно.

Фахівці центру також попереджають про те, що помірна сніголавинна небезпека (2-й рівень), зберігається  на всіх інших територіях  Карпатських гір. Це стосується  високогір’я західних  та центральних частин Закарпаття,  Чернівецького та Львівського регіонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в результаті сходу лавини в Кавказьких горах сильно постраждала українкаЧерез сходження лавини на вершині гори Казбек постраждали українці. Інцидент стався на висоті близько 4 700 метрів. Згідно з даними польської рятувальної організації "Безпечний Казбек" лавиною накрило двох поляків і трьох українців. Як розповів координатор проєкту Марцин Бленскій, лавина була більше ніж 300 метрів в ширину і близько 200 метрів в довжину. В результаті події найбільше постраждала громадянка України. Вона отримала множинні переломи кінцівок. Всі потерпілі були доставлені в медичні установи.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини