Головна Новини Суспільство події Синоптики сказали, якою буде погода в жовтні
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики сказали, якою буде погода в жовтні

Абсолютний мінімум температури повітря - 4-16 ° C морозу

28 вересня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Останні дні вересня ще радують українців сонячними променями, а вже жовтні 2021 середня місячна температура в Україні очікується в межах 7-12 ° C тепла, в Карпатах 6-7 ° C. Це близько до кліматичної норми. Синоптики прогнозують, що місячна кількість опадів очікується 28-67 мм, в Карпатах місцями 80-105 мм, що в межах кліматичної норми.

Синоптики сказали, якою буде погода в жовтні

Погода в жовтні, фото з відкритих джерел

Абсолютний мінімум температури повітря — 4-16 ° C морозу, в північних, центральних, східних областях і в Карпатах місцями 17-23 ° C морозу, на півдні Криму 0-3 ° C морозу.

Абсолютний максимум температури повітря — 26-34 ° C тепла, в Криму до 35 ° C, на високогір'ї Карпат 20-21 ° C.

Нагадаємо, погода в Україні істотно погіршиться: синоптик озвучила прогноз . У Полтавській, Сумській, Чернігівській, а також частково Київській та Черкаській областях буде трохи холодніше. Тут температура повітря очікується в межах 8 ... 13 градусів.

За прогнозом Діденко, в п'ятницю український очікують опади, до сильних дощів. Спочатку вони пройдуть в північній, західній і центральній частині країни, а в другій половині дня доберуться до Півдня, Сходу і Центру України.

Відзначимо, що починаючи з цього тижня в Україні очікується значне зниження температури. У деяких областях синоптики попереджають про появу нічних заморозків 23 вересня.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що кліматичні зміни торкнулися і нашої країни. Вчені стурбовані тим, що вони здатні за які впродовж чотирьох десятиліть перетворити Україну в Сахару. Фахівці переконані, що кліматичний процес на Землі значно прискорився, чого не можна було сказати раніше. Вчені стурбовані тим, що в своїй щоденній діяльності, що завдає шкоди всьому живому, темпів не зменшують.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини