Головна Новини Суспільство події Сі Цзіньпін дав обіцянку Байдену: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін дав обіцянку Байдену: ЗМІ дізналися про подробиці

За інформацією ЗМІ, Сі Цзіньпін запевнив Байдена, що не вторгнеться на Тайвань найближчими роками

16 листопада 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін під час особистої бесіди з президентом США Джо Байденом запевнив останнього, що Китай найближчими роками не нападе на Тайвань. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Independent.

Сі Цзіньпін дав обіцянку Байдену: ЗМІ дізналися про подробиці

Байден та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Як зазначає видання з посиланням на чиновника США, Сі Цзіньпін заявив під час переговорів з Байденом, що Китай найближчими роками не має планів, щоб військовим шляхом намагатися вирішувати питання з Тайванем.

За словами американського співрозмовника, Сі Цзіньпін сказав, що він сподівається, що Тайвань вдасться "мирним" шляхом возз'єднати з Китаєм. При цьому китайський лідер уточнив умови, за яких може бути використана сила. Він наголосив, що доля острова є найбільшою загрозою американо-китайським відносинам.

Президент США у свою чергу зазначив, що Вашингтон підтримує мир та стабільність у регіоні. На його думку, цього можна досягти збереженням статус-кво і змушуючи Пекін зважати на вибір Тайваню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден розповів, чим закінчилися переговори із Сі Цзіньпіном і чи довіряє він тепер голові КНР.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не минуло й кілька годин після переговорів президента США Джо Байдена з головою КНР Сі Цзіньпіном, як американський президент знову назвав свого китайського колегу диктатором. Про це пише CNN.

Раніше портал "Коментарі" аналізував майбутні розклади перед зустріччю Байдена та Сі Цзіньпіна. Зокрема, цікавилося в експертів, чи є ймовірність, що Байден порушить у розмові з Сі питання російсько-української війни, переконавши китайського лідера, якщо не зовсім відмовитися від підтримки путінського режиму, то хоча б значно знизити цю підтримку? Чого чекати (і чи чекати) на Україну від цієї зустрічі?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

16 листопада 2023, 12:38

Значить, Тайвань в обмін на Україну. На початку вторгнення Байден продав путіну Крим. Тепер щоб х-ло не вимагав повернення плати, і щоб не оприлюднив підробиці оборудки, США вигідно, щоб України не стало. При цьому їм треба максимально послабити ерефію. Ось таке нас чекає майбутнє. Нам воювати до останнього українця.

Ігор

16 листопада 2023, 11:35

Даремно! Зараз слушний момент позбутись гегемонії США.


Новини