Головна Новини Суспільство події Що чекати від наступного тижня: чому тиск на Росію зросте – до чого тут деокупація Херсона
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекати від наступного тижня: чому тиск на Росію зросте – до чого тут деокупація Херсона

15-16 листопада на Саміті G20 на Балі Путін так і не наважився з'явитися, відсутність російського президента на такому важливому заході – це вже важливий сигнал

13 листопада 2022, 16:44 comments2838
Поділіться публікацією:

Війна, розв'язана Росією проти України та всього демократичного світу, продовжує впливати практично на всі країни. І та чи інша гучна подія в цій війні, як та ж деокупація Херсона на минулому тижні, має серйозне значення для всієї геополітичної повістки. Експерти спрогнозували ексклюзивно для видання "Коментарі", що нам чекати в найближчому майбутньому на внутрішній та зовнішній арені.

Що чекати від наступного тижня: чому тиск на Росію зросте – до чого тут деокупація Херсона

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Для ідеологів рашизму здавання Херсона нічим не відрізняється від можливих подальших здавань Севастополя, Бєлгорода чи Москви

Голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков акцентує, що ключова подія минулого тижня – звільнення Херсона – визначає і подальший розвиток подій.

"Причому ця подія є визначальною як для України, так і для Росії, – наголошує експерт. – Ця перемога вселяє впевненість, що невдовзі Україна звільнить Крим та інші окуповані території. А для Росії здавання Херсона є переломним моментом у війні".

Херсон, продовжує Сергій Биков, був єдиним новоокупованим росією облцентром. І вихід звідти росіян показує людям, що війну фактично програно.

"Вже Дугін, як один із головних ідеологів рашизму, почав говорити про всеосяжну відповідальність "царя". Фактично, ми маємо справу з опричниною, що зароджується, і можливе повалення путіна самими ідеологами рашизму. Нині ключове питання, хто виступить силовим крилом цього руху – військові, спецслужби чи умовні вагнерівці. Але ключовий момент, що росія під тиском української армії здала окупований Херсон. А для ідеологів рашизму здавання Херсона нічим не відрізняється від можливих подальших решт Севастополя, Бєлгорода чи Москви", – констатує Сергій Биков.

Російська федерація продовжить ще більш пікіруюче падіння в прірву західної ізоляції і ніщо її вже не врятує

Телеведучий, медіаексперт, політичний оглядач Сергій Дойко, говорячи про майбутній тиждень, спрогнозував не те, що буде, а те, чого точно не буде.

"Не буде точно толку в культурно-гуманітарних вишукуваннях колись "нових росіян". Он навіть Депардьє заявив, що закриває свій продюсерський центр у Росії. Сірано, а що ж таке? Ведмеді та матрьошки вже не вставляють? Що ж. А як дихав... Не буде спокою всяким вусатим юдам. Он Лукашенко заявив, мовляв, Білорусь може оголосити західним інвесторам націоналізацію. Невже? Не націоналізацію скоро доведеться оголошувати старій хвойді, а лізти на 3-метровий бетонний паркан між Україною та РБ і вже звідти, з "колючкою" на шиї, вантажити уми маренням на зразок "звідки готувався наступ"… Не буде спокою в Росії. Не буде ні на тижні, ні за тиждень, ні за місяць. Он, бачу інфо, мовляв, росія готується до війни (та невже?) і перевіряє вже на своїй території бомбосховища та повітряну тривогу. Ну, що тут сказати. Лише Київ за цей час гребаною їх "СО" близько 600 разів чув сирени. Ми звикли. Не торкає нас уже так, як на початку. Тепер і ви потанцюйте під "миле вуху" виття! А, що ви хотіли – бумеранг повертається однозначно…".

На тижні, прогнозує експерт, Німеччина посилить санкції проти Ірану. Тут зрозуміло, констатує він – НЕ варто було допомагати всяким убогим!

"НЕ буде вже Росія країною з ринковою економікою, – продовжує Сергій Дойко. – Ось 20 років була, а тут не буде: США викреслили її з-поміж таких країн. Ну, яка ринкова економіка? Вони там навіть цвяхи не вміють самі виробляти, натомість "гордо" тирають із розграбованого українського (!!!) Херсона залізні паровозики з дитячих майданчиків. Карл, паровозики з дитячих майданчиків! Про яке їхнє місце на світовому ринку може йтися взагалі?".

І – вишенька на політичному торті, продовжує експерт. 15-16 листопада на Саміті G20 на Балі путіна не буде. Він навіть не звернеться онлайн до учасників форуму. Представлятиме росію глава МЗС країни-агресора – лавров.

"Так званого фінального "сімейного фото" також не буде. Чому? Та тут все просто – не збираються, мабуть, світові лідери фотографуватися з "конями". Очевидно, що не хочуть псувати свої портфоліо на перспективу", – пояснює Сергій Дойко.

Не буде, упевнений він, ігнорування України з боку США. Як видно за попередніми результатами проміжних виборів до Сенату та Палати представників (куди, за всією їхньою логікою процесу, просто зобов'язана була більшістю зайти опозиція – республіканці), "контрольний пакет" у Сенаті, швидше за все, буде у демократів.

"А це означає, як мені неодноразово казав американський політичний стратег Юрій Ванетик, що підтримка України з боку США залишиться за будь-якої погоди. Так, мабуть, воно й буде. Тут він мав рацію. Як і має рацію у своїй недавній статті "Why sanctions don't hurt US", де висновок зроблений дуже правильний, як на мій погляд: "У Америки – сильна продуктивна економіка. Вона не прив'язана до Росії так, як її європейські колеги. Зрештою, Америка може пишатися тим, що її зусилля щодо боротьби з жахливими гуманітарними злочинами, скоєними росією проти цивільного населення України, не повинні підірвати її власну економіку". Резюмуючи: російська федерація продовжить ще більш пікіруюче падіння в прірву західної ізоляції і ніщо її вже не врятує. У бункерах, як ми переконалися, думається туго — повітря дуже сперте. Потрібно більше гуляти на свіжому повітрі... Бажано там, де місцевість максимально проглядається... Снайперу так драйвовіше", – робить висновок Сергій Дойко.

Зважаючи на все, світова спільнота посилить тиск на РФ, вимагаючи зупинити агресію проти України

Глава Асоціації власників малого та середнього бізнесу України Руслан Соболь міркує так:

"Майбутній тиждень сповнений надій. У тому числі, що саміт "Великої двадцятки" на Балі може дати відповіді на багато питань. Є надія на позитивні наслідки. Невипадково путін не поїхав туди, відправивши замість себе міністра закордонних справ лаврова. Не випадково новий прем'єр-міністр Великобританії – Ріші Сунак – заявив, що на саміті міжнародне співтовариство кине виклик путінському режиму. Зважаючи на все, світова спільнота посилить тиск на Росію, вимагаючи зупинити агресію проти України, а фактично – проти всього демократичного світу".

На думку Руслана Соболя, Москва намагатиметься призупинити війну на вигідних для себе умовах, але простір для маневру у країни-агресора дедалі менший.

"В інформаційному полі дедалі голосніше звучить тема переговорів. І це невипадково. Сподіваюся, Україна відстоїть не лише свої територіальні, а й фінансові інтереси. Потрібно домогтися від агресора компенсації збитків, завданих цією війною, репарацій тощо. Ми, на жаль, не зможемо повернути найдорожче життя людей. Але за економічні збитки, за зруйновані бізнеси, за всі свої злочини – росія зобов'язана понести відповідальність перед Україною та цивілізованим світом, – наголошує Руслан Соболь. — У тому числі відповідальність фінансово-економічну".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський заявив, що Путін не втомився від війни і не має наміру припиняти бойові дії в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини