Головна Новини Суспільство події Про що говорить усунення Ківи: чому сталося саме зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що говорить усунення Ківи: чому сталося саме зараз

Будь-який зрадник України, який сподівається сховатися в РФ чи ще десь, дедалі менше почувається в безпеці

7 грудня 2023, 12:30 comments1709
Поділіться публікацією:

У Підмосков'ї знайшли мертвим колишнього депутата Верховної Ради (ОПЗЖ), зрадника України Іллю Ківуякий втік до РФ 2022-го. Ківу вбили двома пострілами – у груди та в головуЕксперти розповіли виданню "Коментарі", чим зумовлений такий вибір "мішені" – і про що це говорить.

Про що говорить усунення Ківи: чому сталося саме зараз

Ілля Ківа. Фото з відкритих джерел

Усунення Ківи було цілком логічним

Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович зазначає, що Ківа, порівняно з іншими зрадниками, які втекли до Росії та на тимчасово окуповані нею українські території (у той самий Крим), був дуже публічною фігурою.

"Причому його коментарі, заяви іноді шокували навіть найзавзятіших російських пропагандистів. Він нерідко ніс таку "пургу", яку вони не ризикували озвучувати. А Ківа тут був безвідмовний. Ніс все, що йому казали. І навіть більше. Він привертав увагу своїми постійними нападками на Україну, наших військових, політиків, президента. Причому робила це людина, яка свого часу мала відношення до українських силових структур, яка закликала відправляти "вату" в землю 2014-го, потім перефарбувалась і почала видавати проросійські тези. А 2022-го втік до РФ і став шаленим антиукраїнським пропагандистом. Як не крути, його усунення було цілком логічним. Лише наші спецслужби знають, як саме це сталося. Але те, що його змогли дістати в Московській області – безумовно, плюс нашим фахівцям", – наголошує експерт.

На його думку, не так важливо, хто буде далі. Набагато важливіше, пояснює Ігор Рейтерович, що будь-який зрадник України, який сподівається втекти до РФ чи ще десь, все менше почувається в безпеці.

"Те саме стосується росіян, які мають відношення до війни проти нашої країни. Всі ці розпалювачі та підтримувачі війни змушені будуть жити у постійному страху. Частина з них віддасть перевагу піти в підпілля, не давати жодних коментарів, можливо, навіть спробують змінити прізвища, а то й зовнішність. А хтось просто не витримає нервової напруги – і відійде в інший світ без зовнішнього втручання. "Ми вас знайдемо, ми вас можемо дістати будь-де", – цей дамоклів меч завжди, скрізь і всюди висітиме над головами ворогів України. І це добре", – констатує експерт.

Були зручні умови – ними скористалися

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала поділився такою думкою:

"Чому Ківу усунули зараз? Ну, тут спецслужбам видніше. Отже, всі умови склалися – і вдалося ліквідувати зрадника. Навряд чи це спеціально під якісь дати (хоч 6 грудня святкувався День ЗСУ). Були зручні умови – ними скористалися".

Мабуть, найголовніше, зазначає експерт, що всі зрадники тепер не просто задумалися над своєю подальшою долею, а й не на жарт перелякалися.

"А хтось, можливо, наробив у штани. І це дуже добре, – упевнений Віталій Бала. — Бажаю здоров'я, удачі та натхнення всім нашим фахівцям, які займаються подібними операціями. Нехай продовжують і далі так само".

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки ще може воювати: у ГУР оцінили запаси зброї у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини