Головна Новини Суспільство події Посилений контроль в Україні після теракту і карантин на все літо: якою була середа
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилений контроль в Україні після теракту і карантин на все літо: якою була середа

Сьогодні Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні, а вся країна коментує вчорашній теракт і ефектне затримання загарбника автобуса в Луцьку

22 липня 2020, 19:00 comments1203
Поділіться публікацією:

Карантин — на все літо. Сьогодні, 22 липня, під час засідання Кабінету міністрів України прийняли рішення внести до порядку денного питання про продовження адаптивного карантину до 31 серпня. В результаті, міністри продовжили його, як мінімум, до кінця літа. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, адаптивний карантин вже довів свою ефективність у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Посилений контроль в Україні після теракту і карантин на все літо: якою була середа

Відлуння теракту. За фактом подій у Луцьку, що відбулися 21 липня, Служба безпеки України спільно з поліцією відкрила чотири кримінальні провадження щодо Максима Кривоша (Плохого). Луцькому загарбникові інкримінують захоплення заручників, незаконне володіння вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибухонебезпечними речовинами, замах на життя представника правоохоронних органів і терористичний акт, що передбачає довічне ув'язнення. Як повідомляє джерело, судове засідання по справі Максима Плохого відбудеться в четвер, 23 липня. На даний момент підозрюваний перебуває в слідчому ізоляторі.

Зазначимо, що затримання луцького терориста викликає ряд питань. На відео видно, що Максим Кривош (Максим Плохой) відпустив всіх людей, після чого спокійно вийшов з автобуса. Пройшла майже хвилина, перш ніж до нього підійшли правоохоронці, обшукали, наділи наручники, поклали на асфальт обличчям вниз. Потім до місця події раптом під'їхав спецназ на БТР, попередньо використавши світлошумову гранату. Заступник глави МВС Антон Геращенко заявив, що спецназ використовував світлошумові гранати і БТР після затримання, "щоб придушити волю" терориста. В ексклюзиві "Коментарів" експерти пояснили, що насправді сталося вчора ввечері.

Посилений контроль. Після теракту в Луцьку Національна поліція посилила заходи безпеки в 9 областях України. Щоб не допустити дестабілізації криміногенної обстановки, копи почали посилено працювати на території Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

За інформацією правоохоронців, загони, в складі яких поліцейські і нацвардійці, будуть патрулювати вулиці, вокзали і місця з підвищеним скупченням людей. Крім того, на в'їздах і виїздах з обласних центрів виставили мобільні пости, де копи можуть перевірити документи у підозрілих осіб і провести поверхневий огляд. Особливу увагу звертають на підозрілі речі та предмети (пакети, коробки, ящики), в яких може бути вибухівка. 

Випробування для НБУ. Новий голова Нацбанку України Кирило Шевченко повідомив, що курс у НБУ буде базуватися на чотирьох основних напрямках: реальне відновлення кредитування (мова про реальний сектор економіки); зниження "поганих портфелів" у банках; збереження макрофінансової стабільності; продовження і поглиблення співпраці з міжнародними партнерами. З якими труднощами він може зіткнутися, намагаючись реалізувати ці напрямки робіт — про це "Коментарям" розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини