Головна Новини Суспільство події Полярники виходять на вулицю з другого поверху: українську станцію в Антарктиді засипало снігом (ВІДЕО, ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Полярники виходять на вулицю з другого поверху: українську станцію в Антарктиді засипало снігом (ВІДЕО, ФОТО)

Інтенсивний снігопад створив на станції справжню зимову казку

12 серпня 2022, 09:57
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Серпень приніс на Вернадський справжню зиму: там уже близько тижня не вщухають хуртовини і станцію постійно засипає снігом. Про це повідомляється на офіційній сторінці українського Національного антарктичного наукового центру у соціальній мережі Facebook.

Полярники виходять на вулицю з другого поверху: українську станцію в Антарктиді засипало снігом (ВІДЕО, ФОТО)

Снігопад. Ілюстрація

"Зараз висота снігового покриву на нашому острові Галіндез становить понад 2,2 м, а деякі кучугури досягли п'яти метрів! Зокрема, одна така кучугура утворилася прямо біля входу до Вернадського, тому тепер кухар 27-ї УАЕ Олег Курус може виходити на вулицю зі свого робочого місця на другому поверсі прямо через балкон", – розповіли вчені.

Зазначається, що інтенсивний снігопад створив на станції справжню зимову казку, але неабияк додав полярникам роботи. Сніг намагаються оперативно розчищати всією командою, адже підвищення температури до 1°С робить його дуже важким і в умовах Антарктики швидко перетворює на кригу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що   Данилов розповів , що готує РФ напередодні Дня Незалежності України. Про більшість планів ворога вже відомо українським спецслужбам.

Читайте також про те, що   український актор потрапив до шпиталю: отримав серйозне поранення, але переміг у бою з окупантами. Жорстока битва відбулася 10 серпня біля СМТ Зайцево Донецької області.

Сайт "Коментарі" повідомляв про те, що   ворог частково отримав успіх , – у Генштабі назвали ділянку фронту. Триває сто шістдесят дев'ята доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

Також "Коментарі" поінформували про те, що Росія відповіла на заклик демілітаризації Запорізької АЕС. У РФ заявили, що "захищають" Запорізьку АЕС від атак. Докладно про це читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини