Головна Новини Суспільство події «Погляд з Банкової»: чим не догодила Мендель-ведуча і чого чекати від шоу далі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Погляд з Банкової»: чим не догодила Мендель-ведуча і чого чекати від шоу далі

Подібну телепрограму слід було запустити на самому початку конфлікту на Донбасі, вважають експерти

19 березня 2021, 13:54
Поділіться публікацією:

Працюючий на тимчасово непідконтрольних територіях України (ОРДЛО і Крим) телеканал "Дом", який раніше анонсував авторське телешоу прес-секретаря президента Зеленського "Погляд з Банкової з Юлією Мендель", заявив, що вона не буде ведучою. Програму перейменують у "Погляд з Банкової", там будуть різні спікери. Включаючи Мендель, пілотний випуск з якою вийшов 15 березня на YouTube і був проаналізований експертами для порталу "Коментарі". Зараз же фахівці спробували пояснити, чому було прийнято рішення не заточувати проект під Мендель, і чого чекати від шоу в майбутньому.

«Погляд з Банкової»: чим не догодила Мендель-ведуча і чого чекати від шоу далі

Мендель покинула посаду телеведучої. Колаж: "Коментарі" / Дмитро Романюк

Перетворювати прес-секретаря президента на телезірку було нерозумно

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко вважає, що на Банковій зрозуміли: ідея з тим, щоб робити програму з прес-секретарем президента, яка повинна бути голосом глави держави, — неправильне рішення.

"Тому вирішили зробити проект, де буде голос Банкової в цілому,  пояснює експерт.  І запрошувати туди різних людей, причетних до прийняття різних рішень, в тому числі тих, які відіграють важливу роль для Донбасу. А не обмежуватися прес-секретарем президента, перетворювати яку на телезірку було, дійсно, не зовсім розумно".

На думку Костянтина Бондаренка, програма продовжуватиметься, а сам канал "Дом", на який виділяються серйозні кошти, стане, певним чином, рупором Банковій.

"Така програма, з моєї точки зору, потрібна не на каналі "Дом", а на одному з національних. Влада повинна мати право на озвучування офіційної позиції. Як повинна і спокійно сприймати критику на свою адресу на інших каналах,  зазначає керівник Фонду "Українська політика".  При цьому потрібно розуміти, що подібний проект  абсолютна пропаганда. Втім, тут ніхто і не претендує на об'єктивність. Сама назва програми  "Погляд з Банкової"  говорить про те, чиї саме погляди будуть підносити глядачеві".

На Банковій вирішили підстрахуватися

Глава правління Аналітичного центру "Донбаський інститут регіональної політики" Енріке Менендес вважає, що відбувається трансформація телеканалу "Дом", який був заснований в березні минулого року.

"Канал для жителів непідконтрольних територій, але з месседжами з нашого боку, з'явився із величезним запізненням. Такий потрібен був із початку конфлікту. А зараз він навряд чи здатний серйозно вплинути на уми громадян. До того ж він зібрав багато критики, в тому числі за те, що там працювали люди, які не мають відношення до Донбасу, до Криму. В результаті шеф-редактором став відомий журналіст родом із Донецька Олексій Мацука. Зміни відчуваються. І поява шоу Мендель — флагманський, революційний продукт. Коли владі нічим похвалитися щодо мирного врегулювання на Донбасі, потрібно показувати хоча б телешоу. Зрозуміло, що будуть сильні спікери, що будуть вкладатися ресурси в розвиток каналу в цілому і цього проекту зокрема. Але, повторюся, є скепсис щодо затребуваності такого продукту на непідконтрольній території. Інформаційна політика не може жити у відриві від реального життя. А в реалії у нас  заблоковані переговори, закриті КПВВ і побоювання з приводу відновлення повномасштабних бойових дій",  підкреслює Енріке Менендес.

На його думку, те, що Мендель вирішили не робити постійної ведучої шоу, як анонсувалося спочатку, пов'язане з тим, що у прес-секретаря президента багато завдань. Телебачення ж вимагає ритмічності.

"Шоу має тривати, виходити більш-менш регулярно. А робити все в запису не зовсім можливо, тому що шоу передбачає і формат онлайн-спілкування. Тому,  зазначає експерт,  вирішили підстрахуватися і підтягувати інших спікерів. Розкласти, скажімо так, яйця в різні кошики".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як анонсувався "Погляд з Банкової" і чому були всі причини вважати його авторським шоу саме Юлії Мендель.

Також на порталі вдасться дізнатися, чому, на думку Мендель, Володимир Зеленський звільнив Андрія Богдана з посади голови Офісу президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини