Головна Новини Суспільство події Перші результати роботи «фантомів»: скільки штрафів отримають українські водії
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші результати роботи «фантомів»: скільки штрафів отримають українські водії

Майже тисячу водіїв за день спіймали чотири патрулі "фантомів" на перевищенні швидкості

27 січня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:
В Україні лише другу добу дороги патрюлює чотири екіпажі "фантомів", а на перевищенні швидкості всього за один день спіймали 990 водіїв. Такі результати першого дня роботи підсумували у Нацполіції, передає портал "Коментарі".
"Відучора патрульні "фантоми" зафіксували порушення швидкісного режиму. Інформація надійшла на обробку до центру автофіксації для винесення постанов про адміністративне правопорушення. Наразі це 990 адмінпостанов", — йдеться у повідомленні Нацполіції.
Нагадаємо, патрулі-"фантоми" оснащені спеціальною технікою, яка здатна фіксувати перевищення швидкості  рухомих транспортних засобів -  як під час руху самого фантому, так і коли фантом стоїть в певному місці. Після фіксації правопорушення відбувається зчитування та розпізнавання номерних знаків з подальшою перевіркою в базах даних. Після цього відбувається автоматичне формування постанови про адміністративне правопорушення.
Раніше "Коментарі" писали про те, що у  спецавтомобілях патрулювання здійснюватимуть працівники поліції. Коли вони побачать грубі порушення, то, зможуть зупиняти порушника. 
Нагадаємо, у мережі з’явились номерні знаки таких "фантомів". "Коментарі" писали про те, як відрізнити такі патрулі від звичайних авто. 
"Мета впровадження цієї поліцейської нововведення не збільшення штрафів, а превенція. Як відомо, 40% всіх смертей і травм на дорозі пов'язано саме з перевищенням швидкості. Станом на сьогодні чотири спецавтомобілі-"фантоми" готові до використання у практичній діяльності патрульної поліції для здійснення фіксації порушень правил дорожнього руху. Цього року заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів, а у 2023 році — 110", — повідомили в Нацполіції.
Читайте також: Військовий з автомату розстріляв десятьох людей: в Україні оголосили спецоперацію з його розшуку




Перші результати роботи «фантомів»: скільки штрафів отримають українські водії

Штрафи автомобіль-фантом. Фото з сайту Нацполіції



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини