Головна Новини Суспільство події Автомобілі-"фантоми": як відрізнити на дорозі "секретні" авто поліції від звичайних
commentss НОВИНИ Всі новини

Автомобілі-"фантоми": як відрізнити на дорозі "секретні" авто поліції від звичайних

25 січня на патрулювання українських доріг виїжджають поліцейські «фантоми»

25 січня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Нацполіція попередила українських водіїв, що вже з сьогодні, 25 січня, дороги країни патрулюватимуть авто-"фантоми". Це автомобілі, які за допомогою спеціального обладнання фіксуватимуть порушення швидкісного режиму на дорогах, і відповідно поліція розсилатиме штрафи порушникам. Автомобілі не мають звичних ознак для визначення, що це машина поліції й тому маскуватимуться у потоці транспорту. Однак у мережі вже з'явилася інформація про те, як розпізнати такі патрулі, і навіть нібито злили автомобільні номери. Від цього пишуть у виданні "Автоцентр", повідомляє портал "Коментарі".

Автомобілі-"фантоми": як відрізнити на дорозі "секретні" авто поліції від звичайних

Як відрізнити поліцейські автомобілі-фантоми. Фото з сайту Нацполіції

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що з 8 години ранку українські дороги патрулюватимуть автомобілі-"фантоми", які відстежуватимуть дорожні порушення в автоматичному режимі.

Правоохоронці встановили систему фіксації порушень та розпізнавання номерних знаків на базі автомобілів Skoda Kodiaq. За кермом цих авто будуть поліціянти у форменому одязі та зі службовими посвідченнями. Тому "фантоми" також і зупинятимуть порушників.

"Мета впровадження цієї поліцейської нововведення не збільшення штрафів, а превенція. Як відомо, 40% всіх смертей і травм на дорозі пов'язано саме з перевищенням швидкості. Станом на сьогодні чотири спецавтомобілі-"фантоми" готові до використання у практичній діяльності патрульної поліції для здійснення фіксації порушень правил дорожнього руху. Цього року заплановано закупівлю 30 таких спецавтомобілів, а у 2023 році — 110", — повідомили в Нацполіції.

Наразі різні джерела вказують навіть нібито номерні знаки таких автомобілів. За інформацією видання "Автоцентр" патрулюватимуть українські дороги чотири авто марки Skoda Kodiaq з номерними знаками КА 0225 СВ, КА 2851 СЕ, КА 2896 СЕ та КА 2096 СЕ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Полицейский

25 січня 2022, 11:25

Не отличать учитесь, а правила учите, олени!


Новини