Головна Новини Суспільство події Поліцейські "фантоми": що потрібно знати про нововедення на українських дорогах
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліцейські "фантоми": що потрібно знати про нововедення на українських дорогах

Поліцейські "фантоми" з'являться на дорогах 25 січня

24 січня 2022, 23:00
Поділіться публікацією:

Завтра, 25 січня, з 8 години ранку  українські дороги патрулюватимуть  автомобілі – фантоми – спеціальні авто поліції, що не мають розпізнавальних знаків. Вони відслідковуватимуть  дорожні порушення  в автоматичному режимі. Про це інформує пресслужба патрульної поліції нашої країни.

Поліцейські "фантоми": що потрібно знати про нововедення на українських дорогах

Поліція буде ловити на дорогах порушників ПДР (фото Патрульна поліція України)

Зараз  з ціллю прихованого відстеження порушників ПДР патрульна поліція використовуватиме авто Skoda Kodiaq. Далі про моделі таких автомобілів не інформуватимуть, бо це порушує концепцію щодо використання таких поліцейських комплексів.  Такі спецавтомобілі сертифіковані за модулями "В" та "F" і унормовані за всіма вимогами ДСТУ-8809:2018 Національного стандарту України.

Такі авто-фантоми  мають оснащення систем контролю швидкості транспорту, що рухається. Вони надають можливість вимірювати швидкість в режимі руху та в режимі зупинки. Тому всі відстежені правопорушення швидкості будуть зафіксовані автоматично, без зупинки автомобілів-порушників.

Сама фіксація порушення ПДР здійснюватиметься  поліцейським "фантомом" за допомогою 2 обладнаних в ньому  відеокамер. Вони фіксуватимуть порушення спереду та позаду  спецавтомобіля.

Такі фіксації застосовуватимуть проти найнебезпечніших порушень дорожнього руху, що помітять поліціянти, які здійснюватимуть патрулювання на такому службовому авто.

В спецавтомобілях патрулювання здійснюватимуть працівники патрульної поліції. Коли вони побачать грубі порушення, то, керуючись вимогами закону "Про національну поліцію", будуть зупиняти таких дорожніх порушників та розглядатимуться справи про адміністративні порушення. Відповідати за скоєне будуть кермувальники, яких зупинили.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на дорогах запрацювало ще 20 камер.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини