Головна Новини Суспільство події Папа Римський знову шокував - згадав про Катерину II і "велич" Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський знову шокував - згадав про Катерину II і "велич" Росії

Понтифік закликав російську молодь ніколи не забувати про свою історичну спадщину і сказав "дякую" за їхній спосіб бути "росіянами"

28 серпня 2023, 14:32
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск заявив, що росіяни – спадкоємці "великої" країни та нагадав місцевій молоді про роль Петра I, Катерини II та інших "імперців" Росії. У цьому контексті він закликав росіян не забувати про свою спадщину і сказав їм "дякую" за їхній спосіб бути "росіянами". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться на сайті служби Архієпархії Божої Матері в Москві.

Папа Римський знову шокував - згадав про Катерину II і "велич" Росії

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що відповідною промовою Папа відзначився у рамках Всеросійської зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі 25 серпня.

"Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії — великої, освіченої, [країни] великої культури і великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої матінки — Росії, йдіть вперед з цим. І спасибі вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами", — зазначив Франциск.

Защначається, що така відповідь пролунала від понтифіка, коли йому поставили питання про його особисте ставлення до Росії у світлі сьогоднішніх подій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський розкритикував Європу через війну в Україні: що обурило понтифіка.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Папа Римський Франциск заявив, що війні Росії проти України не видно кінця та закликав "прокладати шляхи миру".

Раніше "Коментарі" писали – Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у якійсь непублічній мирній місії, щоб "спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною". Про що свідчить ця заява? Що це може бути за непублічна місія? Яка ймовірність, що Київ та москву посадять цього року за стіл переговорів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

СаTана

28 серпня 2023, 15:36

Мой папик римский-выполняет мои заказы! Он предлагает империям продолжать лить кровь!

Ермаков

28 серпня 2023, 14:09

Церковь стала далека от народа потворствует убийствам людей, поддерживает тех, кто войной достигает покорения для себя новых земель, это плохо. Церковники такой церкви народу не нужны.


Новини