Головна Новини Суспільство події Папа Римський відреагував на ракетну атаку Росії по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський відреагував на ракетну атаку Росії по Україні

Під час богослужінь у Ватикані Папа Римський відреагував на ракетні удари Росії по енергетичних об'єктах України.

25 березня 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск під час недільної проповіді на площі Святого Петра у Ватикані згадав ракетні атаки Росії по українській енергетичній інфраструктурі. Понтифік заявив, що такі дії ведуть до гуманітарної катастрофи.

Папа Римський відреагував на ракетну атаку Росії по Україні

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Видання Vatican News навело частину богослужіння Папи Римського, у якому він закликав не забувати про Україну, яку назвав "стражденною". Франциск наголосив, що ракетні обстріли несуть смерть, страждання та сприяють катастрофі.

"В особливий спосіб я маю на думці стражденну Україну, де дуже багато людей опинилися без електропостачання через інтенсивні обстріли інфраструктури, які, крім того, що спричиняють смерть і страждання, несуть ризик ще більшої гуманітарної катастрофи", — сказав понтифік, однак не зазначив, що ракети запустила Росія.

У своїй проповіді Франциск також закликав не забувати інші місця. Зокрема понтифік молиться скерував думки до Колумбії, де вбили жінку та підлітка зі спільноти Сан-Хосе-де-Апартадо, а також заявив, що перебуває у молитві за жертв "підлого теракту у Москві". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ватикан зробив нову заяву про мирні переговори України та Росії, після скандальних слів Папи Римського, який закликав Україну підняти білий прапор. Більшість світових лідерів розкритикували слова понтифіка, а прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що, коли Папа Римський говорить про Україну, то йому хочеться затулити вуха.

Також "Коментарі" писали, що у Росії заявили, що Папа Римський привітав Путіна з перемогою на "виборах". На ці повідомлення відреагував Ватикан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини