Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Хочеться затулити вуха": Туск різко відреагував на слова Папи Римського щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Хочеться затулити вуха": Туск різко відреагував на слова Папи Римського щодо України

Дональд Туск заявив, що Папа Римський Франциск раніше був у "кращому інтелектуальному та етичному стані", ніж тепер, коли говорить про війну в Україні.

13 березня 2024, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск розкритикував заяву Папи Римського, у якій понтифік закликав Україну почати мирні переговори з Росією. Туск заявив, що він не хотів би чути заяв Франциска про війну в Україні, але коли їх чує, то хоче затулити вуха.

"Хочеться затулити вуха": Туск різко відреагував на слова Папи Римського щодо України

Дональд Туск критику слова Папи Римського. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю для польського телеканалу TVN24 Дональд Туск відреагував на резонансні слова Папи Римського, який наполягав на тому, щоб Україна підняла "білий прапор". 

"Я мав нагоду кілька разів зустрічатися з Папою Франциском. Ймовірно, тоді він був у кращому інтелектуальному та етичному стані, ніж сьогодні. Вибачте, але сьогодні я б волів не говорити з Франциском про Росію та Україну. Коли ми це чуємо, нам хочеться затулити вуха", – сказав Туск.

В інтерв’ю для швейцарського телебачення Папа Римський Франциск прокоментував війну в Україні та закликав Київ зробити сміливий крок та підняти білий прапор для початку мирних переговорів з Росією. Ці слова викликали широкий резонанс, а також накладаються на попередні заяви Папи Римського, які трактують як проросійські. 

Папу Римського звинувачують у тому, що він прирівняв ката до жертви, не бажав чи не міг чітко засудити Росію за напад на Україну, не направляв агресору заклики до миру, а закликав атаковану країну до капітуляції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після скандальних слів Папи Римського про війну в Україні, у Ватикан зробив нову заяву про мирні переговори.

Також "Коментарі" писали про реакцію лідерів світу на резонансні слова Франциска щодо капітуляції України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини