Головна Новини Суспільство Скандали Реакція лідерів світу на скандальну заяву Папи Римського про мирні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція лідерів світу на скандальну заяву Папи Римського про мирні переговори

Лідери світу відреагували на слова Папи Римського щодо необхідності для України почати мирні переговори з Росією. Такі скандальні слова були різко розкритиковані союзниками України.

11 березня 2024, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Римський під час інтерв’ю для шведського телеканалу закликав Україну підняти білий прапор та почати мирні переговори з Росією. Понтифік вказав, що це буде мужнє рішення для країни, яка "зазнає поразки". На ці слова відреагували світові лідери та розкритикували заяву Папи Римського.

Реакція лідерів світу на скандальну заяву Папи Римського про мирні переговори

Папа Римський Франциск закликав Україну до мирних переговорів. Фото з відкритих джерел

Одним з перших, хто відповів на скандальні слова Папи Римського став президент Латвії Едгарс Рінкевичс, який назвав Росію злом проти якого потрібно вести боротьбу.

"Не можна капітулювати перед лицем зла, треба боротися з ним і перемогти його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало", — сказав Рінкевичс.

Згодом президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні різко розкритикував резонансну заяву понтифіка.

"Церква – з людьми, а не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займається віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити", — наголосив Зеленський.

Згодом генсек НАТО також прокоментував заяву Папи Римського про потребу України підняти білий прапор.

"Капітуляція – це не мир. Президент Путін розпочав цю війну і може закінчити її сьогодні. Україна, з іншого боку, не має такої можливості", - пояснює Столтенберг.

На слова Папа Франциска також відповіли у Японії.

"Те, як ми підходимо до переговорів, які визначать майбутнє України, зокрема й те, як слід вести переговори про припинення вогню, має залежати від волі українського народу", — вважає генсек кабінету міністрів Японії Йосімаса Хаясі.

У Німеччині на заяви Папи Римського відреагувала депутатка Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, яка розкритикувала понтифіка, який жодного разу не зробив зауважень своєму колезі російському патріарху Кирилу.

"Перш ніж українські жертви піднімуть білий прапор, Папа Римський має голосно та безпомилково закликати жорстоких російських злочинців зняти свій піратський прапор – символ смерті й сатани. І чому, в ім'я Бога, він не засуджує словесні підбурювання до вбивства Кирила, глави РПЦ та колишнього агента КДБ, щодо українського народу?" – наголосила Штрак-Ціммерманн.

Критика в бік Папи Римського надійшла від Польщі, де традиційно високий рівень приязності до понтифіка. Очільник МЗС Польщі закликав релігійного діяча зберігати баланс у своїх заявах.

"А як щодо балансу, заохотити Путіна набратися мужності та вивести свою армію з України? Мир настав би негайно без необхідності переговорів", — вказує Сікорський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на скандальні слова Папи Римського щодо мирних переговорів відреагували у Кремлі..

Також "Коментарі" писали, що у Ватикані пояснили заяву Папи Римського про капітуляцію України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 березня 2024, 16:11

Боротись зі Злом до повного знищення його тілами поневолених іншим Злом. Вирішує не народ України а той легітимний Фюрер який його узурпував. Це висловився намісник юдейського Бога на землі, завтра ви всі понесете йому срібняки. Не згодні? То майте мужність відмовитись від віри яка не відповідає вашим цінностям.


Новини