Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Латвії відреагував на скандальну заяву Папи Римського про капітуляцію України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Латвії відреагував на скандальну заяву Папи Римського про капітуляцію України

Папа Римський заявив про необхідність України підняти білий прапор. Президент Латвії Рінкевичс розкритикував таку заяву Франциска щодо війни в Україні.

10 березня 2024, 10:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що Україна не має підіймати білий прапор, як про це говорить Папа Римський. За словами Рінкевичса про білий прапор та капітуляцію має заявити Росія, яку латвійський президент назвав злом.

Президент Латвії відреагував на скандальну заяву Папи Римського про капітуляцію України

Едгарс Рінкевичс про заяву Папи Римського про капітуляцію України. Фото з відкритих джерел

Едгарс Рінкевичс у соціальній мережі X відреагував на скандальні слова Папи Римського щодо необхідності України почати мирні переговори з Росією. За словами понтифіка, ознакою цього став би білий прапор від України. Однак Рінкевичс заперечив Папі Римському.

"Не можна капітулювати перед лицем зла, треба боротися з ним і перемогти його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало", — заявив президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

Нагадаємо, що Франциск в інтерв’ю швейцарському мовнику RSI заявив, що Україна "зазнала поразки", тому повинна проявити мужність та підняти білий прапор, щоб почати мирні переговори з Росією про закінчення війни. За словами понтифіка, це буде найсильнішим проявом до збереження життя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Ватикані пояснили скандальні слова Папи Римського. Речник Ватикану вказав, що Франциск залишається прихильним до українського народу та вважає необхідним мати частку людяності для пошуку дипломатичного вирішення війни в Україні 

Також "Коментарі" писали про українського представника у Ватикані, який повідомив, коли Папа Римський приїде в Україну. За його словами, приїзд понтифіка можна очікувати після закінчення війни в Україні. Така позиція Франциска пов'язана з тим, що Ватикан позиціонує себе як символ миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини