Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли Папа Римський приїде в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Папа Римський приїде в Україну

Український посол при Ватикані розповів, коли можна очікувати візит Папи Римського в Україну.

17 грудня 2023, 10:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Надзвичайний і повноважний посол України при Ватикані Андрій Юраш заявив, що Папа Римський Франциск планує візит в Україну після закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Юраша для "Українського радіо".

Стало відомо, коли Папа Римський приїде в Україну

Папа Римський приїде в Україну після закінчення війни. Фото з відкритих джерел

Андрій Юраш розповів, що понтифік очікує зміни обставин в Україні, щоб приїхати в нашу державу.

"Особисто мені він (Папа Франциск) сказав, що він хоче дочекатися моменту, коли його візит стане символом припинення війни", — сказав Юраш.

За словами українського посла наразі Папа Римський не бачить можливості реалізувати візит в Україну, тому він відкладає приїзд на потім.

Андрій Юраш зауважив, що риторика Ватикану значно змінилась в останній рік. А Папа Римський намагається допомагати Україні, зокрема й щодо викрадених українських дітей та військовополонених.

"Святий Престол бачить себе одним із ключових гравців саме в цій площині – в гуманітарному вирішенні проблематики військовополонених і дітей", – повідомив Юраш.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому було звільнено 17-річного українця з Маріуполя. Ця операція була успішно завершена завдяки втручанню Ватикану. Андрій Юраш наголосив, що у своїх промовах Папа Римський Франциск постійно згадує про Україну. За його словами, ймовірно, жоден інший світовий лідер стільки разів не говорив про Україну, як понтифік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Ватикані відреагували на критику щодо слів Папи Римського про підтримку російського імперіалізму.

Також "Коментарі" писали про Папу Римського, який розкритикував деякі країни Заходу через "гру" в допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини