Головна Новини Суспільство релігія У Ватикані відреагували на критику щодо слів Папи Римського про підтримку російського імперіалізму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ватикані відреагували на критику щодо слів Папи Римського про підтримку російського імперіалізму

Ватикан відповів на критику слів понтифіка, який сприйняли як підтримку російсьного імперіалізму.

29 серпня 2023, 14:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У пресслужбі Ватикану відповіли на критику слів Папи Римського Франциска, який у зверненні до росіян закликав їх не відмовлятись від свого спадку пов'язаного з такими імперцями як Пьотр I та Катерина II.

У Ватикані відреагували на критику щодо слів Папи Римського про підтримку російського імперіалізму

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу перед журналістами директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні вказав, що Папа Римський не мав на меті вихваляння російського імперіалізму.

"Папа мав намір заохотити молодь зберігати і розвивати те позитивне, що є у великій російській культурній і духовній спадщині, і аж ніяк не звеличувати імперіалістичну логіку і правителів, які згадуються для позначення певних історичних періодів", — сказав Маттео Бруні.

Нагадаємо, що у своєму зверненні понтифік вказав, що російська молодь є "нащадками великої Росії", тієї імперії "великої, просвященної, країни великої культури".

Папа Франциск неодноразово критикував російське вторгнення в Україну, закликаючи припинити конфлікт. Але також зробив кілька  суперечливих зауважень, коли звинуватив НАТО у війні в Україні та відмовився назвати Путіна винним у російському вторгненні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський розповів російській молоді, як використати дипломатію для завершення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Папа Римський Франциск надіслав повідомлення до Кремля. У ньому він вказав, що звертається до своїх братів, влади Російської Федерації. Це сталось у липні після виходу Росії з зернової угоди. Понтифік після молитви закликав росіян повернутись до Чорноморської зернової ініціативи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини