Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський надіслав повідомлення до Кремля: звертаюся до моїх братів, влади РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський надіслав повідомлення до Кремля: звертаюся до моїх братів, влади РФ

Папа Римський Франциск під час недільної промови звернувся до Путіна.

30 липня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Релігійний лідер католицького світу Папа Римський Франциск звернувся до російського вищого керівництва з закликом відновити Чорноморську морську ініціативу, яку відмовилась продовжувати Росія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Папа Римський надіслав повідомлення до Кремля: звертаюся до моїх братів, влади РФ

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Під час читання щонедільної молитви до Ангела Господнього Папа Римський Франциск закликав Кремль відновити зернову ініціативу.

"Я звертаюся до моїх братів, влади Російської Федерації, щоб Чорноморська ініціатива могла бути відновлена ​​і зерно могло транспортуватися безпечно", – сказав Франциск.

Нагадаємо, що 17 липня закінчився термін угоди Чорноморської зернової ініціативи. Росія сповістила, що не збирається продовжувати угоду. Такі дії викликали осуд багатьох країн Європи, Азії та Африки.

Наприклад Кенія вказала, що припинення зернової угоди це "удар у спину" по цінах на продовольчій безпеці у світі та на країни Африки, які страждають від посухи. У ЄС назвали такий крок "абсолютно аморальним" та "цинічним".

Тоді як за даними МВФ Росія після виходу з Чорноморської зернової ініціативи рекордно збільшила експорт зерна в інші країни, а ціни на зерно виросли на близько 10%. Крім того, Москва пропонувала двом країнам усунути Україну з ринку зерна та купувати дешеве зерно в Росії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що після припинення зернової угоди Путін потрапив у пастку України.

Також "Коментарі" писали, що у США заявили, що знають план Кремля, який стане воєнним злочином. Крім того, Росія хоче спробувати здійснити блокаду Чорного моря.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини