Головна Новини Суспільство Війна з Росією Дві країни відмовились від плану Путіна, який включав усунення України
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни відмовились від плану Путіна, який включав усунення України

ЗМІ назвали план Путіна після виходу з зернової угоди, який мав на мету усунути Україну з міжнародного ринку.

23 липня 2023, 08:30 comments9148
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія намагається витиснути Україну зі світового ринку зерна. Кремль прагне за пільговими цінами продати в інші країни зерно, яке було вкрадено з українських земель. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Дві країни відмовились від плану Путіна, який включав усунення України

Путін запропонував Туреччині та Катару альтернативну угоду по зерну. Фото з відкритих джерел

Згідно з документами з якими ознайомилось видання Financial Times після виходу з зернової угоди Росія готується запропонувати альтернативну ініціативу до якої планує залучити Туреччину та Катар. Катар мав би заплатити за зерно, а Туреччина розподілила б його між "країнами, які цього потребують" найбільше. За даними видання йдеться про близько одного мільйона тонн, які Москва мала відправити до Туреччини на пільгових умовах. 

Український дипломат, який брав участь у переговорах щодо продовження зернової ініціативи розповів, що Україна бачила спроби Росії у створення альтернативного варіанту поставок зерна за участю Катару та Туреччини. За його словами були певні зусилля, які мали зупинити це. Financial Times повідомляє, що дві країни відмовились від плану Росії.

Попри це, очікується, що Путін офіційно її висуне під час зустрічі з лідерами африканських країн, яка пройде 27 та 28 липня у Санкт-Петербурзі. 

Нагадаємо, що Путін кілька разів озвучував ідею надати безкоштовне зерно для найбідніших країн Африки перед зустріччю з лідерами континенту у Росії. 

"Минулого разу, коли вони обговорювали цю ідею, у нас були дуже серйозні підозри, що зерно фактично буде зерном, вкраденим з України", — сказав європейський чиновник.

Попри заяви Путіна, які включали ідеї Кремля ""замінити українське зерно на комерційній і безоплатній основі", деякі африканські країни критично висловились через припинення Чорноморської зернової ініціативи. Кенія назвала такий крок "ударом у спину".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримала несподівану підтримку з Латинської Америки.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який розповів, що Путін збирався вбити його та його сім'ю на початку повномасштабного вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини