Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США заявили, що знають план Кремля: це буде воєнним злочином
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили, що знають план Кремля: це буде воєнним злочином

Сполучені Штати розкрили російський план операції під фальшивим прапором, який передбачає звинувачення України.

26 липня 2023, 09:40 comments9901
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер розповів, що Сполученим Штатам відомо про план Росії провести "атаку під фальшивим прапором" та звинуватити у цьому Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання PAP.

У США заявили, що знають план Кремля: це буде воєнним злочином

Посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції у Вашингтоні Майкл Карпентер вказав на плани Кремля.

"Ми знаємо, що Росія має план нападу на цивільні кораблі в Чорному морі і потім звинуватити в цьому Україну", — заявив Карпентер.

Посол США в ОБСЄ розповів, що Сполучені Штати оприлюднюють ці плани Росії з метою запобігти їм, подібно до того, як розвідка розкрила план Путіна перед початком повномасштабного вторгнення в Україну.

"Ми вважаємо, що для світу важливо розуміти, що плани знаходяться в розробці. І, звичайно, такий напад на цивільне вантажне судно буде воєнним злочином. Тому ми приймемо це дуже, дуже серйозно", — сказав Майкл Карпентер.

На питання журналістів щодо можливості НАТО чи інших організацій відновити "зерновий коридор", наприклад шляхом створення безпечного шляху для суден, Карпентер відповів, що такі кроки залежать від міжнародної спільноти. Карпентер додав, що США підтримують зусилля Туреччини змусити Росію повернутися до зернової ініціативи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль звинуватив США у спробі зірвати зустріч президента Росії Володимира Путіна з лідерами Африки, яка має пройти у кінці липня в Санкт-Петербурзі.

Також "Коментарі" писали про колишнього агента розвідки Британії, який вказує на те, що Путін, імовірно, відмовився від перемоги над Україною військовим шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини