Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін майже відмовився від ідеї виграти війну військовим шляхом – екс агент MI6
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін майже відмовився від ідеї виграти війну військовим шляхом – екс агент MI6

Колишній представник розвідки Британії вказує на те, що Путін, імовірно, відмовився від перемоги над Україною військовим шляхом.

25 липня 2023, 12:20 comments3403
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній офіцер британської розвідки MI6 Крістофер Стіл заявив, що Росія "майже відмовилася" від ідеї виграти війну в Україні військовим шляхом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Путін майже відмовився від ідеї виграти війну військовим шляхом – екс агент MI6

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Крістофер Стіл вказує, що Росія після виходу з зернової ініціативи, ймовірно, використовує "всі запаси ракет", щоб чинити тиск на Україну та міжнародну спільноту. Таким чином Путін хоче кинути виклик тому, як працює світовий ринок, і західній системі управління у світі.

"Росія майже відмовилася від ідеї виграти цю війну військовим шляхом у будь-якому загальноприйнятому розумінні", — вважає колишній офіцер британської розвідки MI6.

Крістофер Стіл пояснює, що Росія за понад півтора року війни з Україну не досягла своїх цілей, а її війська страждають від поганого морального духу та поганого керівництва. Колишній агент MI6 вказує на проблеми у вищому командуванні Росії, де, за його словами, багато генералів виступають проти воєнних дій в Україні.

"Це дійсно важливо і вказує на набагато глибшу проблему в російському верховному командуванні, і ми не бачимо цих розбіжностей в Україні", – сказав Крістофер Стіл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв,  що військовий аналітик пояснив, як Росія потрапила у пастку України після закінчення Чорноморської зернової ініціативи. Крім того, ГУР отримало секретні документи РФ щодо зриву зернової угоди.

Також "Коментарі" писали про керівництво Кремля, яке попри отриману за кілька днів інформацію про бунт Пригожина, було паралізоване на всіх рівнях. За словами представників європейської розвідки у вищого керівництва РФ "був абсолютний жах і розгубленість".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини