Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін потрапив у пастку України після виходу Росії з зернової угоди - військовий аналітик
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін потрапив у пастку України після виходу Росії з зернової угоди - військовий аналітик

Військовий аналітик пояснив, як Росія потрапила у пастку України після закінчення Чорноморської зернової ініціативи.

25 липня 2023, 10:20 comments3555
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Росія вийшла з Чорноморської зернової угоди і таким чином потрапила у пастку України, вважає військовий аналітик Королівського оборонного коледжу Данії Андерс Нільсен. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви данського аналітика.

Путін потрапив у пастку України після виходу Росії з зернової угоди - військовий аналітик

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Нільсен пояснює, що Росія ймовірно вступила в зернову угоду через те, що вважала, що швидко закінчить війну в Україні, тому таким жестом мала залучити підтримку африканських країн. Однак вже в жовтні Росія "втомилась від угоди", однак була не в тому становищі, щоб з неї вийти, адже тоді країни, що розвиваються звинуватять її.

Військовий аналітик пояснює, що Росія мала вигоди від зернової угоди, адже фактично перевіряла та контролювала рух кораблів до України. Нільсен вважає, що покинувши угоду, Росія дала можливість Україні поставляти військове обладнання через море, адже втратила контроль над цим. На думку данського експерта Росія планувала продовжити зернову угоду, але вибухи на Кримському мосту в останній день діяльності зернової ініціативи змінили ці плани. Нільсен вважає, це "особистим приниження Путіна".

Андерс Нільсен говорить, що Росія не здатна заблокувати повністю українські порти, адже не зможе припливти достатньо близько до узбережжя. Якщо вона це здійснить, то може отримати удар з українських позицій, які здатні потопити російський корабель. Тому Росія продовжить завдавати ударів по українським портам.

"Для них це набагато легша задача, ніж перехоплювати кораблі. Росіяни сподіваються, що цього вистачить, аби власники суден припинили плавати до України", — вважає Андерс Нільсен.

Аналітик пояснює, що Росія була не готова розірвати угоду, тому потрапила у дилему. Вийшовши з угоди Москва спричиняє продовольчу кризу, що не подобається країнам, які розвиваються. Кремль не може здійснити повноцінну блокаду, адже буде вразливий до українських атак, а спроба створити блокаду відкриє можливість для України постачати не тільки зерно через морські перевезення.

"Росія витрачає свої найкращі ракети для знищення куп зерна. З українського погляду це набагато краще ніж, якби Росія стріляла по іншим місцям", — говорить Нільсен.

Експерт припускає, що, можливо, вибухи на Кримському мосту стали пасткою для Путіна у яку він потрапив. Таким чином ситуація виглядає найбільш сприятливою для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни відмовились від плану Путіна, який включав усунення України з ринку зерна.

Також "Коментарі" писали, що Путін прокоментував перший місяць контрнаступу ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини