Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Ватикані пояснили скандальні слова Папи Римського про капітуляцію України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Ватикані пояснили скандальні слова Папи Римського про капітуляцію України

Папа Римський закликав Україну визнати поразку та проявивши мужність підняти "білий прапор" для мирних переговорів. Згодом скандальні слова понтифіка пояснили у Ватикані.

10 березня 2024, 08:22 comments1622
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Франциск під час інтерв’ю для швейцарської телерадіокомпанії RSI заявив, що Україна повинна показати "білий прапор" та почати вести мирні перемовини про закінчення війни з Росією. Згодом у Ватикані відреагували на слова Папи Римського та пояснили, що понтифік не мав на увазі капітуляцію України.

У Ватикані пояснили скандальні слова Папи Римського про капітуляцію України

Папа Римський закликав Україну підняти "білий прапор". Фото з відкритих джерел

Речник Ватикану Маттео Бруні прокоментував ситуацію зі скандальними словами Папи Римського італійському виданню ANSA. Бруні заявив, що під час інтерв’ю Папа Римський використав термін "білий прапор", який було запропоновано інтерв’юером, як шлях до мирних переговорів та припиненням військових дій.

За словами Маттео Бруні Папа Римський й надалі залишається прихильним до українського народу та сподівається на справедливе закінчення війни в Україні.

"Я благаю, щоб ми знайшли ту частку людяності, яка дозволить нам створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого і тривалого миру", — сказав Папа Римський.

Нагадаємо, що в інтерв’ю Папа Франциск заявив, що найсильнішим виявиться той, хто покаже свою мужність піднявши білий прапор. Папа Римський наголосив, що коли "ви зазнали поразки", то маєте мужність почати вести мирні переговори та додав, що це не означає капітуляцію України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час щорічної промови з нагоди Різдва Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні.

Також "Коментарі" писали, що український посол при Ватикані розповів, коли можна очікувати візит Папи Римського в Україну. За його словами це станеться після закінчення війни в Україні, що стане символом миру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

10 березня 2024, 09:33

Якщо Україна підніме білий прапор, то українці як нарід зникнуть з карти Землі. Якщо баран-"папа" цього не розуміє, то йому треба пояснити. Якщо ж розуміє, то він не свята людина, а злочинець, і відповість за свої діяння і перед богом і перед людьми.

Віктор Віктор

10 березня 2024, 09:12

Вже не вперше, Папа щось бовкне, а потім ідуть пояснення, що він мав на увазі. Може у нього щось із мисленням?


Новини