Головна Новини Суспільство події Папа Римський у різдвяній промові згадав про Україну: що сказав понтифік
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський у різдвяній промові згадав про Україну: що сказав понтифік

Під час щорічної промови з нагоди Різдва Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні.

25 грудня 2023, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск неодноразово у своїх промовах згадував про війну в Україні. Не виключенням стало послання понтифіка під час звернення до вірян у день Різдва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Vatican News.

Папа Римський у різдвяній промові згадав про Україну: що сказав понтифік

Папа Римський Франциск виголошує промову на Різдво. Фото: Vatican News

Папа Римський проголосив промову з лоджії Святого Петра у Ватикані.

"З очима, прикутими до дитятка Ісуса, благаю миру для України. Поновімо нашу духовну й людську близькість з її стражденним народом, щоб через підтримку кожного з нас він відчув конкретність Божої любові", — сказав Папа Римський.

Під час виступу Франциска на площі перед лоджією Святого Петра зібрались тисячі вірян, деякі з них тримали в руках українські прапори.

Крім України Папа Римський також згадав про інші військові конфлікти у світі, зокрема між Ізраїлем та палестиною, Вірменією та Азербайджаном та напруженість у країнах Африки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, коли Папа Римський приїде в Україну. Згідно з заявами українського посла при Ватикані Андрія Юраша, візит понтифіка можна очікувати після закінчення війни в Україні. Юраш наголосив, що Папа Римський бачить себе одним з ключових гравців у розв'язанні гуманітарних питань в Україні, зокрема повернення дітей з російського полону.

Також "Коментарі" писали про Папу Римського, який розкритикував деякі країни Заходу через "гру" в допомогу Україні. Понтифік вважає, що деякі країни не виконують свої зобов'язання, через що страждає український народ. За його словами інтереси деяких людей пов'язані не тільки з війною, а з продажем зброї на міжнародній арені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини