Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ватикан зробив нову заяву про мирні переговори, після скандальних слів Папи Римського
commentss НОВИНИ Всі новини

Ватикан зробив нову заяву про мирні переговори, після скандальних слів Папи Римського

Після критичної реакції з України та від лідерів країн союзників у Ватикані ще раз прокоментували резонансні слова Папи Римського про мирні прееговори.

12 березня 2024, 16:00 comments3635
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Ватикані вдруге прокоментували скандальну заяву Папи Римського щодо мирних переговорів між Україною та Росією. Держсекретар Ватикану Пʼєтро Паролін заявив, що умови для мирних переговорів мають йти від обох країн, однак агресор першим повинен припинити воєнні дії.

Ватикан зробив нову заяву про мирні переговори, після скандальних слів Папи Римського

Папа Римський Франциск та Пʼєтро Паролін. Фото з відкритих джерел

Пʼєтро Паролін в інтерв’ю для італійського видання Corriere della Sera відреагував на критику щодо заяви Папи Римського у якій він закликав Україну "підняти білий прапор" та почати мирні переговори з Росією щодо закінчення війни. Паролін пояснив, що обидві країни мають йти на зближення щодо переговорів, але Росія перша має припинити бойові дії.

"Очевидно, що створення таких умов є обовʼязком не однієї зі сторін, а обох, і першою умовою, як на мене, є саме припинення агресії. Агресори повинні першими припинити вогонь – і потім розпочати переговори", – сказав держсекретар Ватикану Пʼєтро Паролін.

Паролін додав, що слова Папи Римського у яких він говорить про необхідність України йти на мирні переговори слід сприймати як прояв сили.

Нагадаємо, що Папа Римський Франциск в інтерв’ю для шведського телебачення заявив, що коли Україна "зазнає поразки", то мусить показати мужність та підняти "білий прапор", який стане сигналом для мирних переговорів. У своїй заяві понтифік не вказував, чи потрібно Росії також підняти "білий прапор".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Ватикані пояснили резонансні слова Папи Римського про капітуляцію України та вказали, що понтифік залишається на боці українського народу.

Також "Коментарі" писали про реакцію світових лідерів на заяву Папи Римського щодо необхідності з боку України підняти "білий прапор". Критично на заклики понтифіка відреагували в Україні, Німеччині, Польщі, Японії та інших країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 березня 2024, 16:43

У сварливого нацизму результат його нападок на інших зовсім не той який він очікував. Як у заяві g20 зрівняли обох сторін. Так і цього разу. Показовим є твердження: "... створення таких умов є обов'язком не однієї зі сторін, а обох ...". Тобто обидві стравлені між собою юдейцями Портниковим і Соловйовим сторони, повинні взаємно і на рівних створювати умови. Нацистські ультиматуми корумпованих, що хтось повинен визнати провину і капітулювати дозволивши себе грабувати, не можна вважати прагненням до вирішення Україно-юдейської кризи.


Новини