Головна Новини Суспільство події Новий тиждень – нові виклики: чого чекати Україні на економічному та політичному фронтах
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий тиждень – нові виклики: чого чекати Україні на економічному та політичному фронтах

Основну увагу, прогнозують експерти, буде прикуто до фронту, візиту місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС та підготовки непростого бюджету-2023

28 серпня 2022, 12:00
Поділіться публікацією:

Прогноз на наступний тиждень – чого Україні чекати у фронтовому, економічному, політичному сенсі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Новий тиждень – нові виклики: чого чекати Україні на економічному та політичному фронтах

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Що ми, напевно, побачимо, то це нові "бавовни" у тилу ворога

За словами політолога, політичного консультанта Володимира Фесенка, робити прогнози зараз – справа не лише невдячна, а й майже безглузда. За деяким винятком, зазначає він, коли, наприклад, великі зовнішньополітичні події анонсуються, більшість значимих відбувається без анонсів, у разі про них повідомляють через добу-другу.

"В умовах війни всі шифруються. І це логічно, особливо, коли йдеться про воєнні дії, – наголошує політолог. – Якщо говорити про ситуацію на фронтах, то я поки що не бачу передумов для якихось кардинальних змін. Подальший розвиток подій залежить від накопичення ресурсів наступальних дій. Що ми, напевно, побачимо, то це нові "бавовни" у тилу ворога, а також нові точкові удари української армії по військових об'єктах росіян. На жаль, також неминучі ракетні та артилерійські удари з їхнього боку. Тут все без змін. Хіба що інтенсивність таких ударів може змінюватися".

Головна подія наступного тижня, на думку експерта, це місія МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

"Від того, чи потрапить ця місія на Запорізьку АЕС, а якщо потрапить, то наскільки продуктивно там попрацює і яких результатів досягне, залежить нейтралізація (або хоча б зниження) ризиків для ядерної безпеки на самій АЕС та навколо неї, а також подальша перспектива (сама можливість) переговорного процесу щодо війни між Росією та Україною", – упевнений Володимир Фесенко.

Також важливим він вважає спостерігати за підготовкою до так званих "референдуму" на окупованих територіях.

"Якщо в Кремлі таки вирішили провести ці псевдо-"референдуми" 11 вересня (одного дня голосування в Росії), то ми побачимо інтенсифікацію процесу організаційної та політичної підготовки до них на окупованих територіях, – пояснює політолог. – З юридичної точки зору, і для нас, і для міжнародної спільноти ці псевдо-"референдуми" будуть нікчемними, але сам факт їхнього проведення ще більше зажене в глухий кут перспективи переговорного процесу про закінчення війни Росії проти України".

Влада не хоче вчитися грати за правилами народу, народ розвиває цю країну всупереч бажанням низки чиновників

Аналітик "Центру розумних рішень" В'ячеслав Черкашин зазначає, що воююча Україна та її громадяни зустрічають наступний тиждень та День знань (1 вересня) із властивим їм терпінням та витримкою.

"Незважаючи на зростання інфляції, слабку економіку та невиразну фіскальну політику держави, – наголошує експерт. – У голові у чиновників проект бюджету-2023, фасадна підготовка до опалювального сезону, підвищення податків (йдеться про повернення акцизів на пальне) та освоєння мільярдів допомоги союзників. У громадян та бізнесу – волонтерство та тривога щодо ближніх, головний біль від відмови та нездатності держави відшкодовувати ПДВ за лютий-травень поточного року (на кону майже 100 млрд грн) та чергова нездійсненна податкова реформа (так звана модель "все по 10")".

Звичайна, майже побутова, для нас несумісність, наголошує В'ячеслав Черкашин.

"Влада не хоче вчитися грати за правилами народу, народ розвиває цю країну всупереч бажань низки чиновників. Так і переможемо", – констатує аналітик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти відступили за шістьма напрямками на Луганщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

28 серпня 2022, 13:20

Зачем дарить цветы и подарки, выпрашевать у жены, снимать проститутку если можно просто потрахаться. СEKC Знакомства: бесплатно, анонимно, быстро. Можешь сам убедиться, вот ссылка ----- https://tinylink.is/devka


Новини